Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Jeg vil gjerne gå i terapi

Publisert: 30.jul.2017 16:04
Oppdatert: 31.jul.2017 11:48

«Den skremmende ulven.» Dette er noe Martin Løken 1. kandidat for De Grønne i Hedmark tydeligvis har greie på. Jeg tenker på debattinlegget i HA 26. juli om den skremmede ulven.

Jeg sliter med frykt for ulv, og kan godt tenke meg å gå i terapi og på fryktmestringskurs for å få kurert denne frykten, frykten for at ulv skal ta enda flere av mine beitedyr som beiter i almenninga, i beiterprioritert område, langt utenfor ulvesona.

Er det faktisk slik at ulven vil ta færre av mine sauer om jeg går i terapi? Vil ulven vike unna mine sauer hvis jeg omsider, etter to-tre år i påvente av time hos fryktmestringsterapeuten, etterhvert klarer å mestre min frykt?

Vil jeg i det hele tatt komme i betraktning for tildeling av de 20 millionene? Veldig mye skattepenger det, men hvor mange skattepenger gikk med i vinter til merking av de ulvene man allerede visste holdt til i nærheten av bebyggelse i Trysil og Åmot. Forresten, det var kanskje andre slags skattepenger det, med et helt annet høyverdig formål. Skattepengene bruker å sitte atskillig løsere da.

Det er forresten ikke Stortinget som har bedt tre amerikanere se på ulvens gener. Det er det departementet som har gjort. Endelig, gjør departementet som de har fått beskjed om. Endelig, etter 12-13 måneder skjer det noe. Det var i juni i fjor at Stortinget ba om at departementet skulle få laget en uhildet undersøkelse av ulvens gener og opphav. Etter sigende har man sittet og skrevet anbudsdokumenter i denne perioden, for slike store oppdrag skal jo ut på anbud. Heldigvis slapp man anbudsrunden da departementet hyret inn helikopter i forbindelse med merking av ulv sist vinter. Det tok bare dager å bestemme og utføre.

Takk og pris, så etterprøves forskernes fasit. Også ulveforskningen skal kunne tåle det uten at de som stiller spørsmål om vedtatte sannheter skal stemples som tilhengere av konspirasjonsteorier. Etterprøving og vurdering av forskning skjer hele tiden og på alle fagfelt. Hvis ikke, så hadde antakelig sola fortsatt vært sentrum i universet, og jorda hadde vært flat.

Pensjonert småbruker

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke