Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Jernbane-arbeid på vent

Publisert: 23.okt.2017 09:40
Oppdatert: 23.okt.2017 09:55

«Dovrebanen en vinner i statsbudsjettet sto det å lese». Men de som skrev dette hadde bare lest ingressen, ikke resten av artikkelen. Videre sto det at InterCity Innlandet får midler til videre planlegging. Planlegging? I Stange er Kleverud-Sørli for lengst ferdig planlagt. Nå sto forberedende arbeider på agendaen. Avskoging og bygging av anleggsveg. Og en del andre arbeider. Så anleggsstart i 2019.

Så kom pressemelding og orientering til berørte hvor det går klart fram at de tillyste arbeider er avlyst og satt på vent, fra Bane Nor. Det eneste som skal gjennomføres er hogsten på Tangenhalvøya og en kulvert ved Kleverud.

Bakgrunnen er at regjeringa med sitt forslag til statsbudsjett ikke har bevilga ei krone til dette.

Vi husker trekløveret på Skibladnerbrygga tett opp til valget – Erna (statsminister), Jan Tore (kommunalminister) og Jon Georg (landbruksminister) – som utbasunerte om avgjørelse av trasee i Hamar i høst og utbygging av InterCity. Lett å slenge ut løfter, men holde dem, det er ikke så nøye.

Ordfører Nils A. Røhne tar byturen for å snakke med Hedmarksbenkens politikere. Blir spennende å høre hva Tor Andre Johnsen, som etter ordførerens utsagn har hatt høy sigarføring i saker om veg og bane i Innlandet, vil svare.

I valgkampen ble særlig en sak snakka veldig mye om; grønt skifte. Regjeringa har mindretall og nå håper jeg de andre partia samler seg og beviser at de mener noe med pratet om grønt skifte, at det ikke bare er tomprat.

Tenker tilbake på Fellesprosjektet Minnesund-Kleverud. Det var to partier på Stortinget som stemte i mot det prosjektet. Høyre og Frp.

Gjenspeiler de to partiene seg når det gjelder Kleverud-Sørli også?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke