17. sep
 
Jernbane gjennom Ringsaker
Dovrebanen - spesielt på Jessnes.

Publisert: 10.des.2015 04:00
Oppdatert: 10.des.2015 10:32

Sitat fra intervju med varaordfører Geir Roger Borgedal i HA 8. desember: «Han understreker at det ikke er riktig å flagge et standpunkt før alle mulige konsekvenser ligger på politikernes bord».

Etter min oppfatning gjenspeiler dette hva Ringsakers politikere tenker i jernbanesaken helt fra starten av: Gjør ingenting og men ingenting før vi får lagt frem andres planer (Jernbaneverkets og Hamars)! Så vedtar vi dette og slipper å mene noe selv.

Les også: Frykter at idyllisk bomiljø ødelegges

Dette er ganske forstemmende. Hamar har fått gjennom at det utredes tre korridorer, mens Ringsaker bare venter og sier OK til hva som kommer ut nord for Furuberget.

Vi bør da som beboere i Ringsaker forvente at våre politikere i det minste har en smule egne tanker om hva som nå bør og kan gjøres for å minske skader og ulemper for innbyggerne, blant annet å tenke på og presse på for en lengre tunell ved Jessnes. Dette går ikke ut over noen andre langs traseen.

Kanskje kan også traseen dras lengre østover. En lengre tunell vil spare småbruket Sole for utsletting og minske støyen for beboerne ellers på Jessnes. Så Ringsakers politikere: Kom dere på banen og tenk litt selv før videre planer er låst enda en gang!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke