15. sep
 
Jernbane til kulturhuset

Publisert: 28.aug.2017 22:34
Oppdatert: 28.aug.2017 22:55

Trygve Slagsvold Vedum mener at jernbanestasjonen i Hamar må ligge sentralt plassert blant annet i forhold til Kulturhuset.

Ja, vel. Et av de første folkemøtene om jernbanen ble avholdt i Kulturhuset, og jeg mener å huske at HA anslo deltakertallet til ca. 400. På dette møtet hadde jeg en spontan måling, jeg spurte hvor mange av de 400 som kom til Kulturhuset med tog. Det var bare Jernbaneverkets egen Anne Siri Haugen som rakk opp hånda. Hun kom fra Oslo.

Dette stemmer ganske godt med Jernbaneverkets konseptvalgutredning. Her står det å lese at bare 2,5 prosent av interntransporten i Hamar-regionen foregår med tog. 92,5 prosent foregår med bil. De aller, aller fleste av de 97,5 prosent som bruker bil, buss eller sykkel, bor slik til at tog er utenkelig, selv med dobbeltspor og oftere avganger.

Med disse faktaopplysningene om Hamar-regionen på bordet, må det være lov å spørre SP-lederen om hvorfor det er så forbasket viktig at jernbanestasjonen i Hamar ligger ved siden av Kulturhuset.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke