Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Jernbanebru i Mjøsa
HA har 11. april foretatt en ringerunde til alle partier i Hamar for å høre deres syn på å sette av areal til jernbanebru i Mjøsa. Beklageligvis kom det ingen telefon med spørsmål til Pensjonistpartiet.

Publisert: 12.apr.2018 12:46
Oppdatert: 12.apr.2018 12:51

Vi ønsker derfor å gi vårt uforbeholdne syn i saken.

Pensjonistpartiet er forundret over at politikere som samlet stemte imot dobbeltsporet bru i Mjøsa 21.12.2016 nå begynner å vakle i egne standpunkter, og at de går mot sin egen stemmegiving i kommunestyret. Det var ikke en eneste stemme for bruforslaget i dette møtet. PP er bekymret over at folkevalgte i det hele tatt kan tenke seg å rasere strandsonen og stranda vår ved at ca 10 tog i timen skal suse forbi. De enormt lange godstogene skal ikke senke farten en gang.

Så vidt vi erfarer er det ikke laget noen konsekvensanalyse med hensyn til lyd fra togene. I dag høres lyd fra passering av tog svært langt, avhengig av vær og vinddrag. Vannet bærer i tillegg lyd bedre enn noe annet. PP har ved flere tilfeller spurt representanter for Bane Nor om en slik analyse er foretatt uten hittil å ha fått svar.

Dette mente de andre partiene.

Pensjonistpartiet kan på ingen måte godta at Hamars strandlinje forringes. Den unike stranda vår og nærheten til Mjøsa er en stor og rik gave som vi er satt til å verne og utvikle ytterligere til etterkommerne våre. Dette er en av våre beste attraksjoner for å få tilflyttere til byen og for å hente hjem de som har tidligere har reist fra Hamar.

I «Høringsdokument for kommuneplanens arealdel 2018-2030» står det: «Byggegrense langs Mjøsstranda skal ivareta Hamars tilgjengelige og grønne strandsone og mulighet til å oppleve uforstyrret nærhet til Mjøsa». Dette er ord vi støtter fullt ut. Og når seksjonssjef i Bane Nor, Ove Skovdahl, i tillegg uttalte i HA 3. april: «Vi skal ikke akseptere at jernbanen snur opp ned på byene hvis byene ikke ønsker det», da hviler det sannelig et stort ansvar på de politikerne som begynner å vakle.

Stranda vår og nærheten til Mjøsa betyr god folkehelse. Her skal barn, unge og innbyggere i alle aldre hente rekreasjon, trening og mestring ved friluftsliv, bading, bruk av skateanlegg, basket- og volleyballbaner og alle tilrettelagte treningsmuligheter Hamar kommune har satt i stand. Stupetårnet inkludert.

Pensjonistpartiet kan IKKE godta at alt dette rokkes ved så lenge det finnes andre alternativer for dobbeltspor. Stranda vår og områdene rundt vil aldri bli det samme med en ganske høy, dobbeltsporet bru med sikkerhetsgjerder og tilhørende ledningsnett ute i Mjøsa. Vil noen oppholde seg på et sted der så mange tog i timen skal suse forbi på få meters avstand? Godstog med opptil 50 vogner eller mer i 80 km fart? Kan dette kalles rekreasjon eller «uforstyrret nærhet til Mjøsa»? Og utsikten, hva med den?

Folkevalgt i Hamar, kjenn ditt ansvar!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke