Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
BRYGGE: Arbeiderpartiets seniorer har aldri gått inn for at Skibladner skal miste bryggeplass, skriver Jan Larsen.
 
Jernbanedebatt med en ny avsporing
Seniorene i Hamar Arbeiderparti er plassert i gruppa «mumier» av representanter fra Pensjonistpartiet i HA 28.mars, uten evne til å skifte mening.

Publisert: 01.apr.2019 15:37
Oppdatert: 02.apr.2019 06:41

En litt pussig karakteristikk fra et parti som urokkelig har beseglet eget trasévalg frikoplet fra alt annet.

Vi har respekt for de demokratiske spillereglene Plan og bygningsloven bygger på. Disse legger til grunn at beslutninger skal tas på grunnlag av utredninger og at det skal være bred medvirkning underveis. Arbeiderpartiet har spilt inn sine krav til BaneNor, for å sørge for at det som er viktig i våre interne vurderinger, blir grundig utredet. Gjennom det vedtatte planprogrammet er vi nå sikret at dette vil skje. Hamar Arbeiderparti har besluttet å avvente utredninger i den nye planprosessen før partiet tar standpunkt til trasé.

I tillegg til å tviholde på gamle standpunkter og se bort fra spillereglene, forsøker Pensjonistpartiet å mane til jernbanekamp med feilaktige og grunnløse påstander. Arbeiderpartiets seniorer har aldri gått inn for å fylle opp Hamarbukta, ødelegge Koigen eller miste bryggeplass for Skibladner, slik Pensjonistpartiet påstår i HA 28. mars.

Men vi innrømmer at Seniornettverket i Hamar Arbeiderparti vil ha fokus på andre saker enn jernbanetrasé i den kommende kommunevalgkampen. Vi mener at klimautfordringene globalt, nasjonalt og lokalt overskygger det meste og må få mye oppmerksomhet, også i kommunepolitikken.

Her samarbeider vi tett med AUF og er glad for at klima forener engasjementet til alle aldersgrupper i vårt parti. I denne sammenheng heier vi gjerne på Skibladner, og mener at vår felles stolte «Hvite svane» fortjener en sentral, moderne og vel tilrettelagt bryggeplass i Hamar på sin videre ferd.

Fordelen med å avvente blant annet klima– og miljøkonsekvensene av trasévalg gjennom grundige utredninger, er at Hamar Arbeiderparti kan innrette politikken etter de faktiske konsekvensene. Vi har også den fordelen at vi låner øret til ungdommen i og utenfor eget parti og ikke blir den type «mumier» som Pensjonistpartiet beskriver oss som, uten evne til å lytte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke