16. sep
 
Jernbanefri strandsone ved vegs ende?

0
Publisert: 03.mar.2016 04:00
Oppdatert: 03.mar.2016 03:59

Nå må man slåss for å få dobbeltsporet til Hamar. For en uke siden trodde mange at dobbeltsporet kom, man kranglet bare om hvor det skulle gå.

Stig Vaagan (Venstre), kommunalt objektiv lønnet koordinator for jernbanesporet, innrømmer at usikkerheten er stor i den siste meningsmålingen, men oppsummerer at det er flertall for en strandsone uten jernbane. Meningsmålingen har fire alternativer: Vet ikke/ingen av dem, Hamar vest, Hamar midt og Hamar øst.

Alternativet som sanket flest stemmer var Vet ikke/ingen av dem (35,1), deretter Hamar vest (25,9), så Hamar midt (21,7) og til slutt Hamar øst (17,4). Det var det folk svarte på. Vi kan følge opp Vaagans logikk slik, det vil si klaske sammen skitt og kanel i en spørreundersøkelse:

83,6 prosent var ifølge denne meningsmålingen mot alternativ Øst. 78,3 prosent var mot alternativ Midt. 74,1 prosent var mot alternativ vest. Er det rart at dobbeltsporet stopper sør for Hamar?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke