hacklink
17. sep
Foto: Trond Lillebo
 
Jernbanen forsvinner under bakken
Bane NOR vil gjerne korrigere misforståelsen som ligger til grunn for et leserbrev i Hamar Arbeiderblad fredag 6. oktober.

Publisert: 11.okt.2017 06:59
Oppdatert: 11.okt.2017 07:10


Innlegget er signert Joakim Solhaug (Leder i Nåelleraldri) og Geir Bjørnar Smebye (Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar).

Les innlegget her.

I dette leserinnlegget blir det vist til en illustrasjon fra tilleggsutredningen Bane NOR leverte til KMD (Kommunal- og moderniseringsdepartementet) i juni.

Illustrasjonen er riktig, men konklusjonen som følger må bero på en misforståelse.

I innlegget hevdes det at dobbeltspor i korridor vest med kulvert betyr «en inngjerdet, åpen grøft forbi Koigen». Videre hevdes det at «en åpen kulvert uten tak og overdekning betyr en stor, åpen grøft avsperret av nødvendige sikkerhetsgjerder på hver side som vil gå helt fra stasjonen, gjennom Hamarbukta og Koigen og nesten frem til Bryggeriundergangen».

Hele dette resonnementet er feil.

Stiplet linje på kartet betyr under bakken. I det reviderte kulvertforslaget i korridor vest vil altså dobbeltsporet komme under bakken midt i Hamarbukta, og det er slik illustrasjonen skal leses.

Sagt på en annen måte: Jernbanen forsvinner under bakken fra omtrent midt i Hamarbukta, er under bakken forbi Koigen, og videre helt til Jessnes.

Vi håper denne misforståelsen med dette er oppklart, slik at videre debatt kan baseres på fakta

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke