hacklink
18. sep
 
Jernbanen opp og ned i mente

Publisert: 08.jun.2018 14:15
Oppdatert: 08.jun.2018 14:40

Nå har Sentio på oppdrag fra HA gjennomført en meningsundersøkelse om hva folk mener om hvor jernbanen skal gå. Undersøkelsen er basert på 400 personer, som igjen tilsvarer 1.3 prosent av Hamars befolkning. Dette griper både Høyres og Venstres representant begjærlig til seg som er stor seier.

Les om meningsmålingen her.

At to såkalt ansvarlige partier og politikere, bruker denne marginaliserte undersøkelsen til sin fordel, sier jo mer om hvor uansvarlige de samme politikerne er i forhold til ansvaret for å opprettholde et levende sentrum.

En Jernbanestasjon i sentrum av en by er en medvirkende faktor til at det er liv i sentrum. Fjerner en jernbanestasjonen, reduseres også grunnlaget for at det er liv i sentrum.

Hamars politikere har gjennom flere år med sin hodeløse sentrumspolitikk i stor grad medvirket til at Hamar sentrum i dag er lite attraktivt. Når de samme politikerne også vil fjerne jernbanestasjonen bli jo den definitive spikeren over dødsdommen til Hamar sentrum.

Hvor mange butikker er igjen i Hamar sentrum pr. i dag? Hvor mange er det i Standgata? Hvor mange er det i Torggata? Hvor mange er det i Grønnegata og hvor mange er det i sidegatene? Et sentrum kan ikke leve på kafeer, restauranter og eiendomsmeglere.

Skal Hamars sentrum ødelegges på grunn av følelser over noe som kalles strandsone i sentrum? Hva ligger i begrepet strandsone og hva tillegges i opplevelsen av strandsone? Er politikerne villige til å ofre byens sentrum til fordel for hva de kaller strandsonen, basert på følelser?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke