Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Jernbanen til Hamar
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 10.mar.2016 11:00
Oppdatert: 10.mar.2016 12:16

Selv om ordføreren i Ringsaker prioriterer E6 foran dobbeltsporet jernbane bør Hamar kommune nå bestemme seg hvor kommunen ønsker at sporet skal gå - også lenger nordover. Jernbanedebatten må da være moden nok for en snarlig beslutning som neppe alle kommer til å bli fornøyd med.

Etter min oppfatning bør nåværende spor til/gjennom Hamar ligge meget godt og best an til for de reisende som får flott utsyn mot det berømte stupetårnet, Koigen, Skibladner, Hedmarksodden, og ikke minst til Mjøsa med yrende liv spesielt om sommeren. Nye Strandgata med sine mange spisesteder kan være greit å se for de forbifarende for mulig senere besøk. Vi har en flott stasjon som bør forbedres og oppdateres.

Jeg har registrert at mange hamarsinger sette pris på livet som jernbanen skaper for et mer pulserende liv i sentrum. Dette alternativet må vel også være det mest besparende på mange områder. Ellers er det ikke uvanlig at togene er synbare i bysentra i meget store byer rundt omkring i andre land.

Ny linje ved Vikingskipet er sikkert også et brukbart alternativ med til eksempel skipet som stasjon. Alternativet med tunnel er direkte mørklegging og er utrolig kostbart. Lykke til med snarlig beslutning i kommunestyret!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke