Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Jernbanereform på feil spor

Publisert: 09.jun.2015 04:00
Oppdatert: 09.jun.2015 12:41

Når Høyre og Frp foreslår å rasere Jernbane-Norge, gi bort togene og gjøre NSB om til et bemanningsselskap, blir Høyre på Hamar helt på tuppa over at de ansatte protesterer. De blir skremt av papirlapp på togene om hva som er sannheten om forslaget de fremmer. En lapp alle som de som ikke liker å få, kan kaste i søpla om de vil.

I HA mandag skriver Erik Kristiansen som om de ansatte er den sterke part og Regjeringa den svake. Aldri hørt på maken. Store partier i Regjering er ikke akkurat en underlegen posisjon. De har adgang til landets alle talerstoler og media i kraft av både posisjon og størrelse.

Og de har makt og de råkjører sammen med Venstre og KrF reformen om oppsplitting og privatisering av NSB ved en hastebehandling i løpet av en måned. Det burde bekymre mer enn en papirlapp. Dette er oppskrift på dårligere og dyrere jernbane gjennom. Totalt uforsvarlig. Men det bekymrer ikke Hamar Høyre og Kristiansen. Nei da. Det er en fredelig papirlapp med sannheten om saken som opprører dem.

Splitte opp togdrift og ansvar for spor mer, er feil. Det er allerede oppdelt i altfor mange biter. Nå skal det bli seks til åtte selskap, et virrvarr av enheter, der ingen har det overordnete ansvaret for togtilbudet. De mektigste i landet om foreslår dette får de jammen tåle at ansatte sier fra. Men de er tydeligvis redde for at sannheten om hva de driver med skal bli kjent blant oss som kjører tog.

Jernbanevirksomheten bør samles mer, ikke splittes. Høyre kopierer alle de dårlige ideene andre har gjort før og selv om det viser seg at det går galt, gjør de det allikevel. Oppsplitting og privatisering ikke har fungert god for passasjerene i andre land. Det bryr de seg katten om og kjører på med gammalhøyre ideologi fra 90 tallet og for at jernbanen skal bli en butikk noen private skal tjene på. Dette er ikke til beste for passasjerene.

Men de skal få motstand. SV vil ta kampen for NSB og for passasjerene og de ansatte. De fortjener å bli hørt på og ikke fortiet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke