hacklink
18. sep
 
Jernbanetraseen og Ap
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 08.sep.2015 04:00
Oppdatert: 08.sep.2015 12:12

Etter å ha sett på debatten om valg av jernbanetraseer i media, spesielt i HA, sitter jeg med en følelse at det foregår urent spill i denne debatten. Mens enkelte partier har flagget ut sitt syn, Venstre, BBL og Høyre, er det andre partier som ikke gjør det, spesielt Ap (mitt parti i årlige valg).

Nå har jeg på følelsen at partiet sitter inne med fakta som gjør at det ikke har motet til å flagge ut sitt syn, med henvisning til utredninger, nemlig at valget er tatt, H1.

Det kommer «egentlig» klart fram at Jernbaneverket vil gå for denne trasen og Hamar Ap da heller vil vente til utredningene som kan styrke deres valg er foretatt før det flagger ut, noe som betyr at det er økonomien som skal være førende i dette. Ikke hva som er skapende og utviklende i 100-150 års perspektiv.

Derfor bør Hamar Ap komme fram i lyset nå, ellers, vil partiet risikere å miste ordføreren, i en så viktig kampsak i årets kommunevalg. Der er seniorgruppa i Hamar Ap veldig tydelig og real.

Dessuten er det trist at Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar ikke er med i ekspertgruppen. En avgjørelse bør foretas på bredest mulig grunnlag uten hensyn til tidsperspektiv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke