Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Jernbaneverket om utred-ningskorridorene i Hamar
Det kan se ut til at det har oppstått noen misforståelser rundt Jernbaneverkets kommende arbeid med de tre utredningskorridorene i foreslått planprogram.

0
Publisert: 21.mai.2015 04:00
Oppdatert: 22.mai.2015 06:37

MENINGER

Vi ønsker derfor å presisere vårt budskap. Når planprogrammet er fastsatt, forhåpentligvis i tråd med forslaget som ble oversendt den 6. mai, vil vi gå like grundig inn i arbeidet med søk etter og analyser av trasékorridorer innenfor alle de tre utredningskorridorene. Slik skal vi skaffe grunnlaget for sammenlikning og anbefaling.

Tidligere utredningsarbeid, innspill fra kommunene og andre sentrale aktører og høringsrunden er grunnlaget for det planprogrammet som er sendt til fastsetting. Dette grunnlaget er vurdert som tilstrekkelig for å anbefale hvilke utredningskorridorer som bør med inn i planfasen. De tre utredningskorridorene i foreslått planprogram svarer bedre til krav og kriterier enn forslag som ikke er tatt med.

Framover skal vi øke kunnskapen gjennom trasésøk og analyser, for å gi svar på hvilken trasékorridor innenfor hvilken utredningskorridor som møter krav og kriterier best. Frem til resultat av trasésøk og analyser foreligger har ikke Jernbaneverket noe foretrukket alternativ. For alle korridorer er det noen fordeler, ulemper og utfordringer som er kjente, ytterligere kunnskap skal frembringes gjennom planarbeidet. Analysene av hvor godt de ulike alternativene svarer ut kravene til sikker og funksjonell jernbane og omfang av prissatte og ikke-prissatte konsekvenser skal utgjøre beslutningsgrunnlaget for kommende anbefaling.

Planleggingen som ligger foran oss, der tekniske løsninger og konsekvenser ses i sammenheng, skal gi den kunnskap som behøves for å sammenlikne og anbefale en trasékorridor. Når vi har kommet så langt at de beste trasékorridorene innenfor hver av de tre utredningskorridorene kan sammenlignes, skal kommunedelplanen på høring. Da kommer debatten om hvilken løsning som er den beste, basert på grundig planarbeid og bredt kunnskapsgrunnlag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke