Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Jessnes - bygda som ble glemt
Jernbanedebatten i Ringsaker

Publisert: 05.sep.2016 04:00
Oppdatert: 05.sep.2016 11:25

Jeg er oppvokst på landet. Rett ved skogen og Mjøsa. Et sted jeg ofte kommer tilbake til. Et sted for rekreasjon. Et sted som deles med mange turgåere. Så har hastighetens tid nådd bygda.

Dobbeltspor skal bane vei tvers igjennom, sluker nabogården, dyrket mark og eter opp skogen, en omformer på 2.000 m2 med et like gigantisk elektromagnetisk felt vil trone i skogen og det skal bygges boligfelt av det som blir igjen av skogen hvis noen tør å bo i feltet. Hvor foreligger forskning på konsekvensene av en omformer av dette formatet?

Ordføreren i bygda jobber for at det skal gå utover så lite mark som mulig. Jf. kommunens grøntareal-politikk. De sparer en milliard på nåværende løsning, men sparer ikke naturen og rekreasjonsområdet for framtida. Jeg vil ha en tydeligere ordfører som er lydhør som våger å vende hver stein og stå opp ovenfor jernbaneverket. Det fornemmes at avgjørelsene gjøres i det stille og det er skremmende.

Likeens lokalpressen som må være mye tydeligere og synligere. I nabokommunen Hamar har innbyggerne fremdeles valg om hvordan framtida kan bli. På Jessnes er det fortsatt muligheter for tunnel. Hvorfor snakkes det ikke høyere om dette? At dagens jernbanespor kanskje blir fjernet rettferdiggjør ikke de inngrep som er forespeilet. Det går en grense for hva ei lita bygd skal bære. Jeg vil ikke ha dobbeltspor, omformer og «elektromagnetisk byggefelt», langt mindre politikere som snakker med to tunger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke