Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Jo, du kan lære - og lære bort data
Du vil ikke lære data. Det ligger utenfor ditt interessefelt. Barn og barnebarn kan utføre de digitale tjenester du trenger. Det er for belastende å lære noe nytt i din alder. Du har for stive fingre. Dessuten er det noe tull.

Publisert: 20.mar.2018 15:55
Oppdatert: 20.mar.2018 16:00

Argumentene er mange når spørsmålene om datakunnskap kommer på banen.

I et NRK P1+-program nylig, var Eldrepanelet klinkende klar: du kan klare. «Mestrer du brevgiro, vil du klare nettbank», var seniorrådgiver og lege Wenche Frogn Sælleggs klare uttalelse. Eldrepanelets konklusjon var at nå må kommunene på banen for å sikre innbyggernes datakunnskaper.

I følge radioprogrammet er 400.000 i Norge uten datakunnskaper. Nå har Ringsaker Pensjonistparti tatt konsekvensen av dette behovet og starter forberedelser til et stort dataløft for eldre i Ringsaker. Hvem skulle være nærmere til dette enn nettopp vi i denne aldersgruppe med mottoet: Eldre hjelper eldre. Du kan lære bort!

I dette konseptet skal all informasjon gå på enklest mulig nivå. Her skal verken unge data-freakere eller tung ekspertise være på banen, men rett og slett den jevne mann og kvinne i tilsvarende aldersgruppe. Rett og slett de som forstår behovet for enkel informasjon, og kan benevne seg som «hjelpere». For å bli hjelper, er det ikke høye kompetansekrav. Kan du det mest elementære, holder det. Du vet selv hva du har mest bruk for. Her skal «ansikt - til ansikt» - løsningen sikre en nærhet i læringen. Forståelsen for glemskhet skal være stor, likeså at læringstiden kan bli lenger enn vanlig. Du skal alltid ha en å spørre under oppfølging og i ettertid, selvsagt under en viss begrensning.

En grunnstamme for opplæring er sikret ved at Lions Club er invitert til å delta. Med sitt samfunnsengasjement er dette en naturlig samarbeidspartner som garanterer for tilbud på hjelpesiden. Men invitasjonen er klar til alle som er opptatt av solidaritet og samfunnsansvar: del din datakunnskap med de som ikke har.

At opplæring i bruk av nettbank blir trygghetssikret med bankens deltakelse, er en klar forutsetning i prosjektet. Den avtalen er i boks. Med datakunnskap kan kanskje frustrasjonen bli litt mindre for mange når de oppfordres til å søke informasjon på nettet. Denne informasjonen er det altfor mange som går glipp av i dag. Bli med, kast deg på! Det er nå toget går.

Det kreves en del forberedelser til prosjektet «Dataløft for eldre i Ringsaker». Det må kvalitetssikres på alle måter. Ringsaker Pensjonistparti vil derfor komme tilbake med nærmere opplysninger. Målet er å gi tilbud til alle innbyggerne i Ringsaker.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke