hacklink
17. sep
Ordfører: Morten Aspeli (Ap).
 
Jobbe sammen

Publisert: 04.mar.2015 04:00
Oppdatert: 04.mar.2015 07:23

Det har vært en bred politisk enighet om investeringene i Hamar kommune de siste årene. Vi har hatt en bevisst satsing på byutvikling, som har bidratt til økt stolthet av byen vår og mye positiv omtale om Hamar. Det har vært tunge investeringer som gir oss økte driftskostnader, i tillegg til at vi har høy kvalitet på ulike velferdstjenester. Alt er som en følge av bevisst politikk. Nå er tiden kommet hvor vi bør slutte å fordele skyld og i stedet brette opp ermene og jobbe sammen for å sikre en sunn økonomi i Hamar kommune.

Å bruke for mye penger går ikke over av seg selv. Vi er i en situasjon at det må brukes mindre penger framover. Og arbeidet med å se på dette er startet med at rådmannen med sin administrasjon, og med bistand fra Agenda Kaupang har gjort analyser av hva vi bruker innenfor forskjellige områder.

Hamar bruker for eksempel 22 millioner mer enn sammenlignbare kommuner innen barnehage, 21 millioner mer innen kultur og 10 millioner på skole. Vi bruker ni millioner mindre på administrasjon, to millioner mindre på pleie og omsorg. Det er ikke tatt stilling til hvilke områder vi skal bruke mindre penger på.Det er heller ikke gjort utredninger om hvilke konsekvenser forskjellige kutt vil få. Vi må huske på at vi har veldig gode tjenester i Hamar og det koster. Driftskostnadene er for høye både som en følge av store investeringer de siste årene og høy kvalitet på forskjellige tjenesteområder. Alt som en følge av bevisste prioriteringer. Når rådmannen viser oss hvilke konsekvenser kuttene gir, enten de ligger i drift eller investeringer, skal vi ta stilling til hvor det skal brukes mindre penger.

Vi er i en økonomisk situasjon som jeg tar alvorlig, men vi skal heller ikke grave oss ned i mørkt. Det ligger store muligheter foran oss som det er viktig å gripe tak i. Vi har et meget godt utgangspunkt med gode velferdstjenester, god vekst i befolkningen og nye arbeidsplasser. Det er stor investeringslyst i Hamar og det skal vi fortsette å bidra til.

Jeg ønsker en bred politisk oppslutning om det viktige arbeidet vi har foran oss, både innstramminger og utvikling av nye muligheter. La oss jobbe sammen for Hamars beste!


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke