Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Jobber for flere

0
Publisert: 13.aug.2015 04:00
Oppdatert: 13.aug.2015 07:14

Jernbane er best for framtida og «rik på tanke og framhug», både for persontrafikk og gods. Begge kommer til å øke. Derfor arbeider Hedmark Venstre ikke for ett jernbaneprosjekt, men flere:

• dobbeltspor til Lillehammer med en jernbanefri strandsone i Hamar

• økte bevillinger til Kongsvingerbanen, oppgraderinger for lengre tog

• elektrifisering av Røros- og Solørbanen

Argumentene for elektrifisering av Røros- og Solørbanen er godt belyst av Jernbaneforum og kjent i Hedmark. Det dreier seg om både regionale og nasjonale argument: miljø, sikkerhet, næring, beredskap, regularitet, kapasitet og drift. Hedmark Venstre arbeider for gjennomslag slik at dette kommer med på neste Nasjonale Transportplan, NTP, 2018-2027. Fordi gods på bane taper mot trailer fra dag til dag, haster det veldig å komme i gang med planlegging av elektrifisering, og Hedmark V kommer til å be om at det bevilges penger på 2016-statsbudsjettet til dette.

Det må planlegges terminalanlegg, flere kryssingsspor og tilpasninger sånn at lengre tog kan gå over Kongsvinger til Sverige. Det må også planlegges finansieringsmåte, der målet er så rask realisering som mulig. Venstre sentralt har programfesta å øke investeringene i jernbane kraftig fra dagens nivå, både gjennom overføringer fra statsbudsjett og prosjektfinansiering. Hedmark Venstre støtter forslaget fra Jernbaneforum Røros- og Solørbanen om å ta i bruk offentlig-privat samarbeid (OPS) for å realisere elektrifisering raskere.

At «jarnvegen er rik på tanke og framhug […] og strår blomar rundt ikring seg», skrev Aasmund O. Vinje forresten i «Ferdaminni frå sumaren 1860».

Venstres kandidater ved fylkestingsvalget

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke