15. sep
 
Jødene, islam og vesten
Dårlig sammenligning: Historiens forfølgelse og massedrap på jøder sammenlignes med nåtidens syn på islam/muslimer.

Publisert: 09.okt.2015 04:00
Oppdatert: 09.okt.2015 10:09

Erik Kristiansens framstilling i Signert i HA 1.10. rimer dårlig med fakta.

Jødene er et lite folk på få millioner individer som over en svært lang tidsperiode er blitt mobbet, mishandlet og massakrert. Dette til tross for deres fredelige og høyverdige kultur, flid og arbeidsomhet.

De har ved sin dyktighet gitt verden utrolig mye av felles verdier innen både vitenskap, tekniske nyvinninger og kunst mm.

Deres dyktighet skyldes i stor grad at de har greid å holde religion og den verdslige stat tilstrekkelig adskilt.

Islam er fra sin begynnelse en krigsreligion. Muhammed sto i spissen for blodige hærtokt og erobring av store landområder. Etter erobringene kom en fredstid og islamsk «gullalder».

Arabere ivaretok arven fra grekerne innen matematikk og vitenskap. Vi kunne fått en islamsk «opplysningstid». Religionens fundamentalister ville det annerledes.

De tok styringen gjennom religiøs fanatisme, drap på avvikere osv. Dette gav en katastrofal og lang negativ samfunnsutvikling.

FN-rapporter skrevet av moderate muslimer, omtalt i « the Economist» 6/7-02,forteller historien om deres samfunn. Religion er tvangstrøyen som kveler individets frihet.

Den islamske «trykkokeren» eksploderte i «den arabiske vår» og endte opp i de blodbad vi er vitne til. Både fra Midt- Østen, Afrika og Asia strømmer nå store menneskemasser fra islamske land mot Europa.

Mesteparten er unge menn. Eldre, kvinner og barn er igjen i nærområdenes håpløse leirer. Flyktningestrømmene øker på til Europa.

I Kristiansens Signert refereres til forfatteren Ingvar Ambjørnsen som skriver at «De rabiate innvandringsfientlige islamofober er få» og Kristiansen sier selv: «Inhumanitet er nå kun aktuelt for de engre kretser, eller det vi på godt norsk kaller reinspikka rasister».

Her får annerledes tenkende sine pass påskrevet. Gamlegtutta i AKPml har fremdeles sitt språk og sine metoder intakte. Etter angrepet på tvillingtårnene 11.9.-01 mente det samme miljø at USA hadde seg sjøl å takke for denne terrorhandling.

Religionshistoriker Torkel Brekke tok dem i skole i «Fri tanke» nr.6-01. Han sa blant annet: «Ekstreme islamske miljøer forklares med perverterte religiøse ideer(…)USA får rollen som Satan i den kosmiske kamp for å etablere en religiøs og moralsk orden».

Professor i islamske studier, Mehdi Mozaffari sa bl.a.i Morgenbladet 23.2.-06 etter oppstyret med Muhammedtegningene: «Vesten risikerer å komme til å stå overfor en ny, mektig og autoritær ideologisk bevegelse i store deler av den islamske verden(…)Lojaliteten gjelder ikke en stat eller en fører, men Allah(…

Om under ti år vil vi ha 25 millioner unge muslimer i Europa. Hvis disse unge ikke konsekvent oppdras til demokrati ,vil vi få et stort politisk problem i Europa». Vi har allerede flere.

Sikkerhetsekspert Helge Lurås sa nylig at Norge bør sikte seg inn på SSBs anbefalinger om lav innvandring. Det vil gi Norge en samlet befolkning i 2050 på ca. 6 millioner.

Det er hensiktsmessig også ut fra et sikkerhetspolitisk perspektiv, sier han. Vi bør ta lærdom fra Danmark. Moderat innvandring og positiv integrering kan gi et godt fargerikt fellesskap.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke