Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Köln: En kvinne foran hovedbanestasjonen. Det er kommet omlag 90 anmeldelser av overgrep fra dette området.
Foto: Wolfgang Rattay, Reuters
 
Johnny Wæhlers flyktningverden
Johnny Wæhler skriver ofte om flyktninger og asylsøkere.

Publisert: 21.jan.2016 04:00
Oppdatert: 21.jan.2016 09:27

Etter overgrepene i Köln nyttårsaften fikk han tydeligvis litt påfyll som kan brukes til en videre generalisering og stigmatisering av innvandrere her i Norge.

Han skriver i HA 19. januar om «voldtekter og overgrep utført av mennesker i den store migrasjonsbølgen». Det er uten tvil svært bekymringsfullt at dette skjer, ikke bare i Köln, men også i andre europeiske byer.

Om årsaken er kvinnesyn, religion eller kulturforskjeller, eller det handler om bakgrunn i sosiosentriske samfunn (i motsetning til vårt egosentriske), har jeg ikke klart for meg. Heller ikke om vi her snakker om migranter, flyktninger eller asylsøkere.

Johnny Wæhler transporterer disse hendelsene på direkten inn i norsk virkelighet. Han påstår at disse menneskene (de han kaller migranter) er sterkt overrepresentert i norsk statistikk når det gjelder voldtekter, trakassering, tyveri, ran og narkotikaforbrytelser. Hvor har han det fra?

Mener han innvandrere med norsk statsborgerskap? Gjelder dette alle utlendinger som befinner seg i Norge, inkludert innvandrere med norsk statsborgerskap? For han kan umulig mene at «disse menneskene (les nåværende migrantbølge)» er overrepresentert i norsk kriminalstatistikk, av den enkle grunn at det ikke finnes noen slik statistikk for 2015.

Debatten om kriminalitet, innvandrere og øvrig befolkning har vært et tema i mange år. Et dypdykk i voldtektsstatistikken viser at innvandrere var svakt overrepresentert i saker der man hadde kjente gjerningsmenn. I en holdningsundersøkelse fra 2012 svarer én av tre nordmenn at innvandrere flest er en kilde til utrygghet.

For Oslos del mente politimester Hans Sverre Sjøvold (2013) at det største problemet var kriminelle utlendinger, uten fast tilknytning til landet og byen, som kommer til Norge for å være kriminelle.

Köln er Tysklands fjerde største by, med ca. en million innbyggere. Der fant det sted 1.774 ran, 79.917 tyverier, 14.059 lommetyverier, 5.057 innbrudd i boliger, 11.211 tyverier av biler, 5.406 tilfeller av vold, 47.086 tilfeller av gatekriminalitet, 6.022 narkotikarelaterte lovbrudd, 199 seksuelle overgrep og 147 tilfeller av misbruk av barn. Alt dette i 2014, lenge før migrasjonsbølgen ankom byen.

Hva tenker Johnny Wæhler om det? Og hvilke konsekvenser mener han disse tall bør få når det gjelder tyskere som ønsker seg hit, til vårt kjære Norge?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke