buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
KAN BLI STATSMINISTER: Ap-ordførerne på Hedmarken holder naturligvis en knapp på Ap-leder Jonas Gahr Støre. FOTO: NTB scanpix
 
Jonas er best for Hedmarken
Ap-ordførerne i Stange, Løten og Ringsaker støtter sin egen partileder.

Publisert: 31.aug.2017 13:34
Oppdatert: 31.aug.2017 13:48

Vi er heldige vi som bor i Norge. Vi har stor rikdom og en godt utbygd velferdsstat. Uavhengig av hvem som styrer landet vårt, har de fleste det relativt bra. Vi er derfor skeptisk til de kraftigste utsagnene i valgkampen. Det er ikke slik at Erna Solberg kommer til å rasere velferdsstaten eller at Jonas Gahr Støre kommer til å flå de rikeste. Begge deler er like feil.

Det er likevel viktig for oss som bor på Hedmarken hvem som styrer landet vårt etter valget. Det er noen åpenbare forskjeller mellom politikken til dagens regjering og til en Arbeiderparti-ledet regjering. Vi vil her synliggjøre noen hovedgrunner til at det er best for oss her om Jonas overtar som statsminister.

Kommunene på Hedmarken er blant kommunene som har de laveste overføringene fra staten. Det betyr at vi har mindre å bruke på viktige oppgaver som eldreomsorg, skoler og barnehager. Arbeiderpartiet vil prioritere god kommuneøkonomi framfor reduserte skatter til den gruppa av innbyggere som har mest. Kommunene på Hedmarken ville fått 33 millioner kroner mer til velferdstjenester med Arbeiderpartiets alternative budsjett for 2017.

Arbeiderpartiet vil fortsette å bruke offentlige midler målrettet for å sikre flere arbeidsplasser, også på Hedmarken. Vi vil fortsatt kjempe mot alle former for svekking av arbeidstakernes rettigheter. Arbeidstakere har bygd dette landet og fortjener et trygt og anstendig arbeidsliv.

På Hedmarken har vi flere private aktører som utfører offentlige oppgaver på gode måter. Anbudsutsetting og privatisering av tjenester har imidlertid også negative sider. Private aktører tar ut overskudd og kommunene bruker ressurser på anbudsprosesser. Arbeiderpartiet ønsker derfor å bruke midlene på best mulig offentlige tjenester.

Dette er eksempler på skillelinjer i politikken, men det er også forskjeller på andre områder. Eksempelvis så ønsker ikke Arbeiderpartiet karakterer i barneskolen, vi vil ha statlig eierskap av våre felles naturressurser, vi vil være restriktive med bygging i marka og strandsonen, og vi ønsker ikke økt søndagshandel.

Arbeiderpartiet ønsker også et bredt samarbeid for å møte framtidas klimautfordringer. Som en del av dette vil vi jobbe for å videreutvikle en bærekraftig landbruksnæring og utvikling av bioøkonomien på Hedmarken.

Er du enig med oss i disse betraktningene bør du stemme Arbeiderpartiet. Uansett håper vi du bruker stemmeretten. Det er viktig for demokratiet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat