hacklink
18. sep
 
Jonas i Sarons Dal

0
Publisert: 20.jul.2015 04:00
Oppdatert: 20.jul.2015 06:56

Jonas Gahr Støre er en av flere politikere som skal delta på sommerstevnet i Sarons Dal, kristenfolkets store happening. Siden vi har religionsfrihet, som jeg er tilhenger av, må sjølsagt politikere ha like stor anledning som andre til å snakke om sin egen religiøse tro.

Men jeg vil nå likevel være litt kverulant; det er ikke helt uproblematisk at religionene ser ut til å ta en større plass i politikken enn de har gjort på ihvertfall et par generasjoner. Det betyr også at religiøse miljøer med konservative og til dels reaksjonære holdninger får en åpning til å påvirke den politiske kursen. Venstresida har en sterk religionskritisk tradisjon, men de siste årene har også store deler av den «røde» sida omfavnet en identitetspolitikk hvor religiøs tilhørighet er en sentral del.

Utvilsomt et velment forsøk på å vise vilje til toleranse i et flerkulturelt samfunn. Men i verste fall kan konsekvensen av denne toleransen paradoksalt nok bli at intolerante krefter får større innflytelse enn det som er sunt, og at vi skaper unødvendige skiller mellom folk på bakgrunn av religion. Noen vil utvilsomt tjene på det, men arbeidsfolk flest vil tape uansett religiøs bakgrunn. Det virkelige skillet i verden går ikke mellom kristne, muslimer og jøder. Heller ikke mellom buddhister og hinduer for den del. Det virkelige skillet går mellom arbeidere og kapitalister, og da hjelper det ikke med velment identitetspolitikk. Det eneste som hjelper er klassepolitikk. Så enkelt og så vanskelig.

Medlem av Rødt

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke