buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
velger side: Jonas Gahr Støre gjør det klart at han vil samarbeide med KrF og Venstre.
 
Jonas viser Janusansikt

Publisert: 01.aug.2017 10:39
Oppdatert: 01.aug.2017 10:43

Støres frieri til Venstre og KrF viser at Ap er i ferd med å bli et sentrumsparti.

Onsdag gjorde Jonas Gahr Støre det klart at han gjerne etablerer et samarbeid med KrF og Venstre om han blir statsminister etter valget. Det kan bety et langt skritt vekk fra dagens arbeidslivsmodell: Venstre-leder Trine Skei Grande har tidligere uttalt at hun «blir kvalm av å høre på LO».

Man trenger ikke støtte seg på enkeltuttalelser for å vite hvor stor avstanden er mellom Venstre og venstresida i arbeidslivspolitikken:

Partiet ønsker å «sørge for konkurranse i offentlige tjenester», konkurranseutsette flere jernbanestrekninger og gi generell tilgang til midlertidige ansettelser.

Med dette i mente er det sjøl med godvilje vanskelig å se Støres løfte om å styrke fagbevegelsen som noe anna enn valgflesk.

Skal Ap skaffe seg flertall for statsbudsjettet gjennom Venstre, blir de mest sannsynlig nødt til å innrømme omfattende endringer i det norske arbeidslivet under forhandlinger.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har helt rett: Å bruke Venstre som regjerings- eller støtteparti bør være uaktuelt. Med dette utspillet har Støre vist at han går langt i retning av å sette hundre års kamp for faglige rettigheter på spill.

Dermed er en ting sikkert: Det eneste reelle alternativet til dagens regjering ligger i en Ap-regjering avhengig av en sterk venstreside.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat