17. sep
 
Jordnære politikere?

Publisert: 30.aug.2017 11:38
Oppdatert: 30.aug.2017 11:39

Hvert år forhandles det fram en jordbruksavtale mellom staten og bondeorganisasjonene. Den definerer størrelse og innretning på politisk fastsatte målpriser for landbruksvarer og på ulike støtteordninger for landbruket. Miljøpartiet De Grønne har vært det partiet som har ligget nærmest bondeorganisasjonenes rammekrav gjennom hele denne stortingsperioden. Hvorfor, lurer du kanskje på?

Miljøsaken handler i bunn og grunn om sikker tilgang på ressurser for å dekke alle våre viktigste behov: trygg mat og nok mat, rent vann og nok vann, og ren luft - også i byene. Klimaendringene og bruken av fossile energikilder truer nettopp denne tilgangen i store deler av verden, og all den tid Norge har lav selvforsyningsgrad truer dette også oss.

Så legger vi til at dyr har egenverdi, og at tilstrekkelige arealer natur bør bevares så nær opprinnelige tilstand som mulig, slik at vi får ivaretatt sårbare arter. Fordi vi deler jorden med disse andre skapningene. En mer jord-nær tilnærming til politikk får du vel ikke?

Førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke