Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Jordvern eller jernbane

Publisert: 09.apr.2019 14:55
Oppdatert: 09.apr.2019 15:10

Da jeg leste Tord Kristian Hornes interessante innlegg i HA lørdag og hans bekymring over at så mye matjord blir nedbygget av veier og jernbane, tenkte jeg om det ikke er like greit å kutte ut den videre sporbyggingen av baner, når vi nå er inne i en tid da alt som angår tog og jernbanedrift blir kjørt rett på ratatatten.

Jernbanedriften blir ikke bedre av at det blir kjøpt nye vogner for milliarder fra Sveits og Tyskland, når man ikke har driftssikre spor og gode nok sikkerhetssystemer, for at passasjerene kan stole på at toget blir kjørt i rute. Eller tror man virkelig at alt skal bli så mye bedre hvis togene blir fremført av kinesiske eller engelske lokførere. Buss for tog bør bare være en nødløsning de gangene skinnegangen er ødelagt av naturkatastrofer. Det går jo ikke an å bygge et hus før grunnmuren er bygget.

Anbudssystem og privatisering er en form for likvidering av goder og rettigheter. Når så mye er skrevet, forstår jeg at Hornes bekymring er et reelt problem, som man ikke skal kimse av.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke