hacklink
18. sep
 
Jordvern, skyttergraver og alternativer

Publisert: 22.des.2017 14:41
Oppdatert: 22.des.2017 14:51

Kommunikasjonsdirektør hos Boligpartner, Bjørn Mickelson, registrerer at jordvernalliansen går i skyttergravene og forbereder seg på stillingskrig. Boligpartner gjør selvsagt ikke det. De arbeider framtidsrettet for å tilfredsstille kommunenes ønsker om å skaffe eneboliger til så mange nye innbyggere som mulig.

Vi skjønner at uansett hvor mennesker bor, trenger de mat. Men skal vi dyrke mat i Norge? Det er mat nok på verdensmarkedet for den som har noe å betale med! Og det har vi.

Vi har lite til over for mennesker som skaffer seg makt, framgang og rikdom på bekostning av andre. Men sett i verdensmålestokk er det VI som er de rike og mektige og kan sette sentrale eneboliger til oss sjøl foran produksjon av mat.

Ulykken er at de fleste av våre byer og tettsteder er oppstått i midt i matfatet, så å si. Hamar og omliggende tettsteder er virkelig ikke noe unntak. Landets beste matjord rundt for eksempel Stange sentrum, Ottestad, Hamar og Brumunddal må vernes mot videre utbygging! Se på kartet over Hedmarken: Kommunene har rikelig med store, udyrkede og udyrkbare arealer nær gode kommunikasjoner, hvor utbygging ikke ødelegger for dagens og framtidig matproduksjon. Ikke alt er like sentralt. Så får vi bruke tid på å gjøre det «sentralt» – ved å planlegge stort og framtidsrettet, med de funksjoner og tilbud folk trenger. Jeg sier ikke at det verken er billig eller enkelt, men det er nødvendig! Begynn gjerne rundt eksisterende tettsteder der det faktisk ligger til rette for utvidelse uten å belaste dyrket og dyrkbar jord. Moelv er et godt eksempel. Det finnes sikkert flere.

Lykke til, Hedmark-kommuner og utbyggere!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke