Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Jordvernet i Stange

Publisert: 19.sep.2018 13:37
Oppdatert: 19.sep.2018 13:47

Bygdelista i Stange

Både i Stangeavisa og HA i uke 37 gikk ordføreren kraftig ut mot Bygdelista i Stange og undertegnede for måten jeg ville sette jordvern og mulighetsstudie på dagsorden på nytt.

Dette er vi uenig om, og det er helt i orden. Men jeg vil gjerne komme med min versjon av dette.

I saker som diskuteres i kommunestyret, er det vanlig at det blir lagt fram en saksutredning, og at den står på sakslista. Så var ikke tilfelle i saken om mulighetsstudie Tokstad/Gyrud.

Det ble tatt opp i forbindelse med tertialrapporten, uten at den sto på sakslista.

Jeg mener det ikke er den rette måten å gjøre dette på.

Jordvern er et veldig kontroversielt tema, og vi fikk opplyst om mulighetsstudien via pressen. Derfor sendte jeg inn en interpellasjon.

Så er det selvsagt opp til ordføreren å godta eller forkaste den. Det er slik det virker, og det er jeg fullstendig klar over.

Når så ordføreren er så overrasket over at jeg kan fremme en sånn sak, er det på grunn av at jordvern blir stadig mer aktuelt for hver dag som går.

Jeg er overrasket over at ordføreren, i en uttalelse i Stangeavisa sier at han ikke tror det vil bli noe flertall for regulering av matjord i Ottestad til boligformål.

Og så vil han altså bruke penger på en mulighetsstudie om nettopp dette. Her er det noe som ikke stemmer. Det mener jeg er å motsi seg selv.

Ordfører bør heller ikke føle noen forpliktelse, eller ansvar for å bruke matjord i Stange for å støtte opp om regionen. Stange er en selvstendig kommune.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke