Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
VIKTIG BREDDE: Yng­res av­de­lin­ger i sto­re og små lag har all­tid hatt stor ak­ti­vi­tet og god øko­no­mi­sty­ring og for­tje­ner stor hon­nør for det. FOTO: Trond Lillebo
 
Jubel i idrettsbyen
Bredde- og toppidrett: Jeg har sagt det før, og sier det igjen, Idrettsbyen lever og blomstrer.

Publisert: 18.okt.2017 08:34
Oppdatert: 18.okt.2017 08:36

Presseoppslag, tv- dekning og ikke minst folks engasjement på kamparenaer og sosiale medier viser klart at sportslige resultater er viktig.

Det synes like klart at sponsorer gjerne trigges mest av sportslig suksess hos de «store gutta – og jentene».

Daglig treningsinnsats og forberedelser til kamp synes lite, men når det swinger på kamparenaene og baller og pucker ligger i nota får lagene lønn for sin innsats og publikum kan juble med.

Sånn er det, men idrettsbyen er så mye mer, og for at vi over tid skal lykkes med å ha gode lag og enkeltutøvere som «setter Hamar på kartet», er breddeidretten og aller mest aktivitetstilbudene til barn og unge helt avgjørende suksessfaktorer.

Hamars mer enn 50 idrettslag har 12.200 medlemmer, hvorav de i alder 6–19 år utgjør 5.700.

Yngres avdelinger i store og små lag har alltid hatt stor aktivitet og god økonomistyring og fortjener stor honnør for det.

De fortjener også i høyeste grad sin andel av spillemidlene som idretten årlig tilføres fra Kulturdepartementet.

En ikke ubetydelig pott (kalt LAM – les lokale aktivitetsmidler) er de siste 15 årene styrt til idrettsrådene for fordeling til lagene, en pott som i 2017 er på 1,825 millioner for Hamar Idrettsråd.

Store penger som går uavkortet til lag med medlemmer i alder 6–19 år, dels basert på rent medlemstall som gir et såkalt hodetilskudd, mens en del av potten tilfaller lag med idrettsskoler og ekstra aktiviteter utenom daglig drift.

Den delen er 100 prosent søknadsbasert med søknad til idrettsrådet innen en frist som til enhver tid står i idrettsrådets huskeliste som finnes på nettsiden. Lagene får i disse dager pengene for 2017 på konto.

Så må profflagene og eliteutøvere finansieres på annen måte og Hamar har mange av de også – ikke bare i ishockey, fotball og håndball selv om de synes mest i media.

Alle vet at kampen om sponsormidlene er hard, og Hamar har ingen Røkke og Gjelsten som legger inn 100 millioner ved behov, men vi har mange små og noen store ledere i næringslivet som både er interessert i idretten og som samtidig ser dens betydning for Hamar som attraktiv by å bo i og besøke.

Lagenes mulighet til å være blant de beste står og faller med midler som disse sponsorene legger inn, og idretten takker varmt for hver ei krone som ruller inn.

Kommunens rolle som gjeldssanerer er definitivt forbi, og idretten skjønner det.

Overordnet er vi klar på at kommunen bør legge inn sine midler i bygging, drift og rehabilitering av anlegg, enten disse er kommunale eller lagseide, og dessuten bidra til gode drifts- og leieavtaler med brukerne.

Uten gode idrettsanlegg og en profil som idrettsby hadde neppe Wang toppidrettsgymnas etablert seg i Hamar.

Vi har dermed fått et attraktivt utdanningstilbud for mange som både vil utvikle seg idrettslig og samtidig lære om ledelse og administrasjon innen idretten. En stor berikelse for Hamar både som skoleby og idrettsby.

I Hamar finnes bare muligheter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke