hacklink
18. sep
 
«Judas» Eriksrud svarer

Publisert: 08.mar.2017 15:58
Oppdatert: 08.mar.2017 16:11

I HA 3. mars blir undertegnede stemplet som udemokratisk og en judas. Med det presisjonsnivået Trond Kjernli har operert med i sine utallige leserinnlegg i jernbanesaken lever jeg godt med stemplingen.

Kjernli kan slutte å lese nå siden han blir kvalm og må slite med brekninger hver gang han leser «tiradene» fra Ap-representanter. Ta heller og still deg foran speilet, Kjernli, slik at du kan se en virkelig fanebærer i øynene for det som sant og objektivt er.

Jeg hadde ikke svart Kjernli om det ikke var for at jeg har registrert på sosiale medier at andre også lurer på hvorfor man ikke står last og brast med kommunestyrets flertallsvedtak – nær sagt til evig tid. Jeg skjønner at det kan kreve en forklaring.

Vi som tilhørte mindretallet har ikke endret mening om valg av trase. Vi sluttet oss sekundært til flertallet for å styrke Hamars muligheter til å komme med i Nasjonal Transportplan og bidra til å unngå det som er aller verst for byen – at valget skyves ut i tid med all den usikkerheten det innebærer for Hamars byutvikling. Også ordfører Einar Busterud har framholdt akkurat det.

Dersom kommunestyrets vedtak hadde avgjort valg av jernbanetrase fullt og helt, hadde det ikke vært noe mer å diskutere. Slik er det jo ikke. Kommunestyret er en høringsinstans sammen med mange andre på veg mot en nasjonal beslutning. I mellomtida utvikler saken seg. For politikere handler det om å forholde seg til det som skjer og agere når nye muligheter oppstår. I dette tilfellet handlet det for meg og flere andre om å bakke opp Fylkesmannens tilråding og forslag til kompromiss. Denne tilrådingen forelå ikke da kommunestyret behandlet saken.

Kjernli innvender at Fylkesmannens kulvertalternativ ikke er tilstrekkelig utredet, men det er jo heller ikke østalternativet.

Jeg skal avslutte med et slående eksempel på hvor viktig det kan være å handle politisk om endrede forutsetninger oppstår. Som mange vil være kjent med vedtok et flertall på Stortinget i sin tid å legge landets hovedflyplass til Hurum. Senere målinger av tåke i området ga det Arbeiderpartiet, som Kjernli bare har forakt til overs for, en sjanse til å handle og ta opp saken på ny. Slik er det i politikkens verden, men det er «sabotasje», ifølge Kjernli.

Vi vet hvordan det gikk. En greide å etablere et nytt flertall for å legge hovedflyplassen til Gardermoen. Det kan vi i innlandet være glade for. Med sin fundamentalistiske holdning til illojalitet skulle det ikke undre meg om Kjernli gremmes over at det ikke ble Hurum.

Kommunestyrerepresentant Hamar Ap

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke