hacklink
18. sep
 
Juleappelsiner med bismak
Palestina.

Publisert: 15.des.2015 04:00
Oppdatert: 15.des.2015 10:51

Nyhetsbildet fra Midtøsten handler for det meste om den ufattelige tragedien som pågår i Syria langt inn på femte året. Det skulle bare mangle; 12 millioner mennesker, flertallet på flukt i sitt eget land.

Fordrivelsen av palestinerne, av Israel ofte omtalt som “slow transfer» pågår, med kraftigere midler den siste tida, da media i liten grad rapporterer derfra. Desperate palestinske ungdommer, som har levd i og aldri hørt om annet enn okkupasjon og ufrihet tyr så til ytterliggående handlinger, blir drept på stedet av israelske soldater, politi eller også av bosettere på den israelskokkuperte Vestbredden. I media da omtalt som “terrorister», vi får høre hvordan det gikk med israelerne som ble angrepet. Vi hører ikke noe om bakgrunnen.

Amnesty International rapporterer om flere tilfeller der sivile palestinere som er skutt blir liggende og blø i hjel på bakken. Hjelpemannskaper nektes adgang.

Hva har norsk dagligvarehandel med dette å gjøre? Flere matvare-importører handler med varer som dadler, appelsiner, grapefrukt og tidvis poteter som er produsert i Israel, også i områder som staten Israel okkuperer. Dette er i følge flere FN-resolusjoner og internasjonale avtaler klart i strid med folkeretten.

Dagligvarebutikker i Hamar og ellers på Hedmarken går heller ikke fri her. Derfor oppfordres butikkene som fører varer fra Israel og israelsk-okkuperte områder innstendig om å avlsutte handelen med produkter som smaker av okkupasjon og undertrykkelse.

Da vil en bidra til å avkorte konflikten og smått om senn bidra til ei bedre framtid for den palestinske befolkningen, som har levd under okkupasjon og ufrihet gjennom flere generasjoner! Alle vi som handler til jul, oppfordres på samme måte til å ikke kjøpe varer fra de samme områdene.

Så snart det meldes at forretningen har ryddet opp i dette vil den få overbarkt et diplom med TAKK for at en kan handle i butikken uten fare for å bidra til fortsatt okkupasjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke