hacklink
18. sep
 
Juleappelsiner med bismak?
Hjelpe folk ved å ta fra dem deres eneste inntektsmulighet?

Publisert: 23.des.2015 04:00
Oppdatert: 23.des.2015 09:52

Et lite trekløver som kaller seg arbeidsutvalget Palestinakomiteen Hedmark, har visstnok smakt juleappelsiner med bismak, og oppfordrer derfor til boikott av disse. Men hvor kommer disse appelsinene fra, og hva forårsaker denne bismaken?

Kan det være at de kommer fra Israel, og at mange fattige palestina-arabere har tjent til livets opphold for sine familier ved at de har fått arbeid av jødiske appelsindyrkere? Det spiller tydeligvis ingen rolle for komiteen om disse menneskene lever i stor fattigdom, om de bare tror at de kan ramme jødene.

Hva slags mennesker er det som kan tro at de kan hjelpe et folk ved å ta fra dem deres kanskje eneste inntektsmuligheter? Dette vitner om en falsk hjelpsomhet overfor plestina-araberne.

En annen bemerkelsesverdig ting å si om disse, er at de ikke har hatt noe å utsette på noen krigerske eller terroristiske handlinger i verden de siste måneder og år, som har vært av en slik art at det har vært nødvendig å nevne på HAs debattsider.

Skal en bare gå ut fra hva denne komiteen har å klage over, har vi en fredfull verden, bortsett fra at araberne hjelper jødene med å dyrke appelsiner. Men hva kan årsaken være til at de ikke vil boikotte alt det som blir brukt her i landet, som jødiske forskere står bak, og som kommer fra Israel? Kan det kanskje være at deres egeninteresse er større enn deres påtatte rettferdighetssans og hjelpsomhet?

Boikotten av Sodastream har ført til at produksjonen er flyttet, slik at mange palestina-arabere mistet sine inntekter derfra. Så mye er nok oppnådd av deres gode hjelpere. Men sikkert til fortvilelse for mange, så kjøper araberne Israelske varer. Når det gjelder uttalelsen om fordrivelse av palestinere, bør det redegjøres nærmere for hvor dette skjer, og hvor de blir fordrevet til, siden dette aldri har vært nevnt i noe media som jeg har sett eller hørt.

Hvis Palestinakomiteen vil hjelpe disse som kalles palestinere, da bør dere legge press på Abbas og Hamases ledere som hele tiden oppfordrer ungdommen til å knivstikke og på annen måte drepe israelere. Dette har også en jordansk avis oppfordret til. Men det er kanskje ikke der interessen ligger?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke