15. sep
Renovasjon: Nå slipper vi å få tilsendt oversikt over når søpla blir hentet.Foto: Trond Lillebo
 
Julegaven fra Sirkula
Vi nærmer oss julen med stormskritt. I denne søte juletid skal alle være snille med hverandre og gi hverandre julegaver.

Publisert: 20.des.2017 15:01
Oppdatert: 20.des.2017 15:08

Fra Sirkula fikk vi en flott julegave. Nå skal vi slippe å få tilsendt oversikt over når de skal hente søppel og husholdningsavfall. I stedet kan man bare finne denne informasjon på nettet, men på nettet finner man ingen slik informasjon.

Vi er pålagt av kommunen å levere vårt husholdningsavfall, men får ikke informasjon om når dette vil bli hentet. Dette må vi finne ut av selv. Vi må bare «laste ned en app». En enkel måte å fraskrive seg ansvar på. Dette rammer de eldre. Hvorfor kan ikke kommunen kopiere opp informasjonen og legge den i en av de utallige regningskonvoluttene på for eksempel eiendomsskatten som de sender oss pensjonister. Da kan man også sikkert spare litt porto.

Jeg leste i avisen at nå har vi fått dyrepoliti som skal sørge for at dyrenes ve og vel. Hvor er politiet som skal ivareta gamle folks ve og vel? Stenger vi dyr inne på et lite rom uten tilgang til frisk luft og mosjon og fore dem med en ensformig kost, blir dyreeieren straffet. Vi leser stadig at gamle folk sitter i ensomhet uten tilgang til frisk luft eller mosjon og dør i ensomhet og blir funnet når luften av død plager naboen. Hvem har ansvar for at disse menneskenes ve og vel ivaretas? Hvem skal straffes når en person blir funnet etter å ha vært død i flere uker? Hva med gamle folks rettigheter? Hva med et pensjonistpoliti?

Ringsaker kommune er flinke til å drive kommunen vår. Man investerer i hytt(e) og pine. Jeg leste at kommunens gjeld pr. innbygger er på ca. en million. Jeg skrev i et tidligere leserbrev at man skal ikke bruke penger man ikke har til ting man ikke trenger.

Drive en kommune handler ikke om å svi av mest mulig penger, men å legge forhold til rette så kommunen blir et attraktivt sted å bo. Skoler og barnehager, tilgang til friluftsliv og tilgang til fjell og natur uten å bli flådd av de som tror de eier fjellet. Hvis disse «grunneierne» selv tar ansvar for slitasjen de påfører vegnettet med tungtransport med tømmerbiler på opp til 60 tonn så hadde kanskje vegbilletten havnet på et akseptabelt nivå.

Jeg leste også om at «noen» ønsket å bygge ned enda mer matjord i Stange. Fikk en mistanke om at her var det «noen» som ba for «den sjuke Jacop». Den som vet hva det betyr vet hva jeg mener.

På fjernsynet så vi at folk i ei lita bygd på Vestlandet nektet kommunen å transportere skolebarn på en rasfarlig vei i forbindelse med midlertidig flytting av skolen. Dette samtidig som det brukes milliarder på bygging av 4-felts motorvei på Østlandet for å legge forholdene bedre til rette for økt varetransport. Den nye motor går parallelt med en jernbane som med fordel kunne vært utvidet til to spor. Er ikke mennesker og spesielt barn på Vestlandet like mye verdt som på Østlandet?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke