hacklink
18. sep
 
Julegudstjenester og åpen folkekirke

Publisert: 30.nov.2016 14:49
Oppdatert: 30.nov.2016 14:58

Det var med glede jeg leste innlegget til Ole Elias Holck. Det var godt å se at en domprost hadde en mening om en kristen skolegudstjeneste for skoleungdom som en del av skoleavslutningen før jul.

Men Ole Elias Holck er pensjonist og har vel egentlig ikke lengere noen «kirkelig» autoritet. Hvordan er det med nåværende biskop eller domprost? Har de noen som helst mening i spørsmålet som debatteres i avisen.

Kirken og de troende i menighetene burde vel ha en ledelse, en veiledning, men i Hamar bispedømme er det bare taushet eller likegyldighet.

Ved valgene i fjor fikk vi noe som het den åpne folkekirken og den engasjerte seg med glød for de homofiles og lesbiskes rett til likestilling. Har den åpne folkekirken noen mening om skolegudstjenester, eller er den helt likegyldig?

Burde ikke kristenfolket i Hamar bispedømme ha en veiledning i en slik sak som en del av vår kristne kulturarv? En veiledning ikke bare for oss vanlige, ofte eldre, kirkegjengere, men særlig en veiledning for vår skoleungdom som skal bygge vårt land videre?

På meg virker det som om våre kirkeledere er helt likegyldige i denne saken slik de er i alle saker som gjelder kristen tro, bortsett fra likestilling for homofile og lesbiske. I den saken var veiledningen klar og sikkert på sin plass. Men så er jo likestilling egentlig en nasjonalsak og ikke spesielt kristen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke