Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
ILLUSTRASJON: Pilen / ringen viser det aktuelle området,
 
Juster korridorforslaget!
Korridoren for H5 må utvides for å skåne Disen.

0
Publisert: 10.apr.2015 04:00
Oppdatert: 10.apr.2015 06:33

MENINGER

Jernbaneverket er i disse dager opptatt med vurdering av alle innspill etter høringsfristen 15. februar. I begynnelsen av mai skal de legge frem sin endelige innstilling før kommunestyrene i Stange, Hamar og Ringsaker skal vedta hvilke traseer som skal tas med i den videre prosessen.

Et viktig element her er korridorene for de enkelte traseforslagene. Disse korridorene er de ytre grensene for det videre planarbeidet. De må derfor være brede nok for å gi nødvendig spillerom for de beste detaljløsningene.

Jernbaneverket har vært tydelig på at de fortsatt vil ha med H5 i den videre prosessen. Det er vi i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar glad for. Da blir det viktig at korridoren fra Vikingskipet og nordover utvides på østsiden, helt til grensen for naturreservatet.

Vi i Folkeaksjonen har laget en optimalisering av H5. Denne ligger nordover fra stasjonen noe øst for Jernbaneverkets eget forslag, men utenfor naturreservatet. Dette forslaget sparer bebyggelsen for Disen i betydelig grad. En slik utvidelse vil også gjøre det lettere å tilpasse de avbøtende tiltakene innenfor korridoren.

For å oppnå dette må altså korridoren utvides noe på østsiden. Dette må gjøres i denne fasen av prosessen, slik at det ikke blir et forsinkende element senere.

Vi ber derfor Jernbaneverket om å justere sitt korridorforslag for H5 i tråd med det vi her har skissert. For ordens skyld: Leserbrevet er sendt Jernbaneverket med ønske om å få en tilbakemelding.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke