15. sep
IS: Norges nye isbryter, som fikk problemer med isen i sommer.
 
Kaldere sommer i år

Publisert: 06.aug.2019 14:31
Oppdatert: 06.aug.2019 14:56

Så er juli måned over, og den ble tredje måneden på rad som var kaldere enn fjorårets. Her i Vang ble juli 3,6 grader kaldere enn juli i fjor, juni 1,2 grader kaldere og mai hele 5,9 grader kaldere.

Sammenligner man årets snitt-temperatur for mai, juni og juli med snittet for de 10 foregående årene, er årets 0,6 grader kaldere.

I juli kunne vi også lese at Norges nye isbryter, Kronprins Haakon, til 1,4 milliarder måtte snu etter møte med uventet tykk is. 20.000 hestekrefter var ikke nok. Den kom ikke lenger enn Fram-ekspedisjonen i 1895. Og i mars i år observerte man isbjørn på Bjørnøya for første gang siden 2011. For igjen var det havis rundt hele øya. Dette ser ut til å gå riktig vei. Håper disse fakta kan virke litt beroligende på de stakkars skoleungene som klimaalarmistene har skremt vettet av.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke