17. sep
 
Kalle politiske motstandere for løgnere

Publisert: 12.feb.2017 23:24
Oppdatert: 12.feb.2017 23:31

Å kalle politiske motstandere løgnere fra talerstolen hører ikke hjemme i det politiske ordskiftet. Under årsmøtet i Hedmark Frp forrige helg fyrte nyvalgt nestleder Truls Gihlemoen løs fra talerstolen: Sp-partileder Trygve Slagsvold Vedum ble omtalt som ljuge-Trygve og beskyldt for å være uredelig.

Jeg vil i redelighetens navn gå til forsvar for Sp-lederen. Sjøl om vi ofte er uenige politisk har jeg fortsatt til gode å høre løgn fra Vedum. Anklager om uredelighet er ikke noe man bare slenger rundt seg for å få avisoverskrifter – de er alvorlige og bør være velbegrunna.

Uttalelsene ser dessverre ut til å inngå i et mønster av problematiske uttalelser fra Hedmark Frp: I juli ble vikarierende ordfører i Stange, Trine Lise Stårvik, anklaget av nevnte Gihlemoen for å drive med «umoden feriekos» i arbeidstida. Og i november var det fakta som måtte til pers, da stortingsrepresentant Tor André Johnsen konfronterte røde tall om luftkvaliteten på Hamar med at måleutstyret var plassert nær vegen for å begrense bilistene.

Jeg forventer mer av både meg sjøl og andre i det offentlige ordskiftet: Politikk skal handle om sak, ikke person. Utspill der man karakteriserer politiske motstandere som løgnere eller undergraver fakta minner heller urovekkende mye om amerikansk presidentvalgkamp.

Det er derfor på sin plass med følgende utfordring: Hvis Gihlemoen gir seg med nedsettende retorikk, skal jeg unngå fristelsen i å kalle ham Trump-Truls. I hvert fall nesten.

Nestleder og 4. kandidat Hedmark SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke