hacklink
18. sep
 
Kallmyrs retoriske mageplask

Publisert: 13.mai.2019 16:11
Oppdatert: 13.mai.2019 16:14

Under Frp sitt landsmøte sa justisminister Jøran Kallmyr at «Senterpartiet gjør Norge til et farligere sted for barn og unge» fordi vi ikke støtter politireformen. Å ty til en slik retorikk viser at Kallmyr har gått tom for saklige argumenter, og en grunnleggende mangel på respekt for alle de politiansatte som står på hver dag for å sikre innbyggernes trygghet.

Politiet skal ha sterkt fokus på nettovergrep og pedofili. Det er alle partier enig om. I stedet for å bruke ressurser og tid på å omorganisere politiet, burde man gi dem arbeidsro og midler, slik at de kan utvikle seg videre på dette feltet. Å si at man må sentralisere for å øke kompetansen og fokuset på nettovergrep og pedofili er en logisk feilslutning, da en sentralisering i seg selv ikke gjør dette. Det er det økte ressurser som gjør.

En undersøkelse publisert av Politihøgskolen i 2019 viser at 80 prosent av de spurte politiansatte mener det forebyggende arbeidet er blitt dårligere eller stått på stedet hvil etter introduksjonen av politireformen. Man finner flere lignende undersøkelser, og det samme svaret går igjen – de ansatte i politiet, som jobber med denne problemstillingen til daglig, mener politireformen er et skritt i feil retning. Ikke ha tillit til de ansatte, og ikke lytte på de som vet hvor skoen trykker, er uklokt.

Senterpartiet er opptatt av hele befolkningens trygghet. Enten du er ung eller gammel, og enten du bor på Dokka, i Mandal eller i Vadsø, skal det være nødetater i nærheten om det skjer noe. Derfor kommer vi til å kjempe videre for at vi skal ha et politi i hele landet, overalt der folk bor. Det gir økt trygghet, større lokalkunnskap og bedre muligheter til forebyggende arbeid. Det finnes knapt et mer misvisende navn enn «nærpolitireformen», som regjeringen kaller den, da politiet beveger seg lengre bort fra folk.

Om Kallmyr har lyst til å gjøre landet til et tryggere sted for barn og unge er en god start å høre på fagmiljøene som jobber med dette til daglig, gi de ansatte arbeidsro og stoppe den massive sentraliseringen av politiet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke