Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
OPPGITT: Kristian Lønstad Onsrud med et oppgitt ansiktsuttrykk i kampen mot Raufoss.FOTO: Fredrik Olastuen
 
Kamma - bare 13 poeng. Hva nå?
Nå er det intet nytt at Kamma er «slow starters», men sesongen er snart halvspilt og maskina burde vært godt i gang.

Publisert: 05.jul.2019 12:17
Oppdatert: 05.jul.2019 12:24

Dessverre er heller ikke keeper så langt den matchvinner han var i flere av kampene som vippet i fjor, men det er ikke der skoen trykker mest. Vi slapp inn flere mål i fjor, men scoret dobbelt så mange. Sandefjord som er neste motstander hjemme, har sluppet inn like mange som Kamma, men scoret mer enn dobbelt så mange. Derfor er de nr. 2 og vi nr. 12.

Hovedproblemet er tydelig at det butter skikkelig på motstanderens halvdel, og vi makter ikke å skaffe spissen(e) ballen i rettvendt posisjon.

Jeg har studert Ålesundkampen nøye, og Mendy fikk alle (15-20) forsøk på oppspill feilvendt. De duellene var han sjanseløs på. Sant nok var han ikke veldig startvillig i bakrom heller, men viste tydelig misnøye et par ganger han prøvde et løp og pasningen ikke kom. De som skal spille opp fra midtbanen tør ikke prøve, men har alt for lett for å se etter enklere løsninger bakover eller til siden. Dette er det mulig å gjøre noe med, og har intet med ønske om ballbesittende stil å gjøre.

Det handler om å rette blikket mer framover, det handler om å skape sjanser og score mål. Jeg snakker ikke om høye poler framover fra egen halvdel, men om sistepasset på 20-30 meters som forsøk på gjennomspill. Vi ser jo at pasningstempo og ballsikkerhet er bra nok på dette nivået fram til siste 1/3 del, men så blir det ofte for mye småspill der, og motstander får for god tid til å tette igjen.

Det betyr egentlig at laget har gode nok ferdigheter med ball og behersker tempoet som skal til, men det skorter på vilje til å kjøre noen «risikopasninger» framover så snart man er over midten. Krav er da selvsagt at de som skal ha den pasningen viser seg og evner å løpe seg litt fri fra forsvarerne. Og det er selvsagt lov å være skuddvillig når du er på 20 meter.

Kom igjen Kamma, bruk ferien godt, og dra så til Start og få revansje fra cuptapet i fjor. Da hadde vi bare 17 poeng halvspilt og tok 25 poeng på andre halvdel. Totalt fikk vi 42 og manglet bare ett på kvalik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke