15. sep
 
Kan bli spennende og overraskende

Publisert: 22.aug.2017 18:36
Oppdatert: 22.aug.2017 19:20

Kaklende, summende stemmer. De snakker i munnen på hverandre og avbryter hverandre. Dette er ikke informasjon, kommunikasjon, men rabaldermøter. Latter og applaus av og til, når for eksempel Jonas Gahr Støre får inn et flatt, billig poeng. Mediene, de er som oftest venstrevridde, kårer Aps kandidat som vinner, men partiets galluptall er for tiden dårlige. Når han ikke hjem til folkets hjerter og følelser trass i en intens frenetisk ordflom? Eller er det kanskje ordflommen som er problemet.

Vel, se dere litt rundt om i verden. Hvilke politiske partier har framgang? Det er fløypartiene. Ved valgene i Frankrike og Nederland i år ble de sosialdemokratiske partier nærmest minipartier, og i Tyskland, som skal ha riksvalg i september, sliter partiet med oppslutningen. Politiske bomber ble og utløst i Amerika og Storbritannia. Vil det samme skje her? Muligens. Det politiske etablissement har blitt mindre interessant. Folker føler at eliten representerer seg selv på bekostning av allmuens interesser, våre hverdagsproblemer. Vi blir ikke hørt.

Hvor havner politikere på toppnivå etter hvert? Ofte i mektige nasjonale og internasjonale organisasjoner. De posisjonerer seg ved hjelp av politikken, og dette kan resultere i politikerforakt. Derfor tror jeg mange velgere kanskje vil prøve «noe nytt» ved kommende valg. Fløypartiene her til lands har framgang. Høstens valg kan bli spenende og meget overraskende.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke