17. sep
 
Kan en slik klage hjelpe?

0
Publisert: 25.aug.2015 04:00
Oppdatert: 25.aug.2015 07:32

I Hamar Arbeiderblad 19. august leser jeg om modige damer som tør klage på maten. Eldre vil helst ikke klage offentlig,og personalet tør vel ikke kanskje? Det er mangelen på grønnsaker og helst de ferske nu som det er høst, som savnes. Dette har da vi som av og til har besøkt noen der hørt om i mange år, helt fra den flinke kokka på hjemmet sluttet.

Men når en må bruke bare frossen vare grunnet holdbarhet, er det kanskje ikke så greit? Siden det er kommunevalg snart, kan kanskje en slik klage hjelpe? Enda har det ikke havnet en enste brosjyre i postkassa mi om hva de forskjellige partiene vil satse på. Snart kommer valget, er det kutt for brosjyrer også? De forskjellige partiene pleier jo å være tidlig ute.

Men på Moelv Bo har de det bra, bortsett fra dette med de grønnsakene da. Og på sykehjemmet i Moelv er dobbeltrommene avviklet, hurra for det.-Skoler er et tema. Det var jo bra om unga våre fikk noe fysisk aktivitet daglig, og trygge veier til skolen.Fortau videre fra Fossen må være et ønske, biltrafikken på Åsmarkveien er blitt stor.

Rehabilitering er et annet tema. Parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet Harald T. Nesvik foreslo at kommunen måtte samarbeide med Grande, da også med Ringen selvfølgelig. Begge de to institusjonene er jo viktige for oss i kommunen. Men hvilket parti vil gå inn for det? Det er flere og flere oppgaver staten lesser over på kommunene. Foruten eldreomsorgen,er det blitt helse og rehabilitering pluss øyeblikkelighjelp-plasser. Det er vel for å at pasienter kan skrives hurtig ut fra sykehus og kanskje spare noen sykehusopphold.

Ledige senger, lege og utdannet personale har en jo på Ringen. Synd at Grande måtte si opp så mye personell. At nyopererte som trenger rehabilitering før hjemreise nu må betale et sligt opphold selv, er ikke så bra. Helse Sør-Øst betaler jo bare for sine utvalgte. Betalingen her burde jo vært delt mellem egenandel,kommune og staten,men når hverken stat eller kommune vil betale er det ikke så greit.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke