15. sep
 
Kan følge opp sin egen kommuneplan

Publisert: 03.sep.2019 15:06
Oppdatert: 03.sep.2019 15:41

Takk til Svein Ørsnes, Rødt Hamar for innlegget: «Dette kan politikerne gjøre». Politikerne kan i alle fall følge opp egen kommuneplan, spesielt samfunnsdelen.

I kommuneplanens samfunnsdel er det skissert mange gode intensjoner for utvikling av byen vår, blant annet grønne lunger og flere gang- og sykkelveier. Dette er tiltak for å fremme gode levekår og god folkehelse for innbyggerne. Det jeg stiller spørsmål ved, er hvorfor det i saksbehandlingen av enkeltsaker som for eksempel Bryggeribakken, plutselig blir fattet vedtak av administrasjonen som går på tvers av de gode intensjonene som byens egne politikere har bestemt? Gang- og sykkelveien ved Bryggeriet ned til Mjøsa som sto ferdig i 2010, vil nå bli åpnet for trafikk til parkeringskjeller, og grønne parkanlegg blir tilbakestilt til asfalt. Trafikken i et svært tett utbygd område vil øke dramatisk.

Jeg er ikke sikker på om politikerne i Hamar er klar over det vedtaket som administrasjonen har fattet? Er det de store utbyggerne i Hamar som har for stor makt, eller er ikke ansvaret mellom politikk og administrasjon tilstrekkelig avklart? De politiske planene må komme til uttrykk i det administrasjonen utfører.

Et annet perspektiv er at kvartalet består av kostbare leiligheter, så alderssammensetningen er høy. Vet vi nok om konsekvensene for enkeltmenneskenes helsemessige belastning ved å bo med støv, bråk og byggeplassforhold over nå snart 15 år? Dette er også en problemstilling med tanke på at kommunene har en politikk som legger opp til at innbyggerne skal klare seg hjemme i egen bolig lengst mulig.

Jeg undrer meg over dette, og når vi nå står foran et kommunevalg. Hvem skal en stemme på? Hvilke planer for utbygging av byen vår har de ulike partiene? At Hamar har behov for mer areal til boligutbygging er det ikke tvil om, og i et kommunevalg er dette saker som betyr mye for innbyggerne. Har vi noen partier som vil sørge for en skånsom utbygging, der Hamars sjel og småbypreg ivaretas?

Innbygger

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke