Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kan Hamar få et Livsgledesykehjem?

Publisert: 17.nov.2016 12:36
Oppdatert: 17.nov.2016 12:42

Reidun Hagerud hadde et veldig interessant leserinnlegg på side 20 i HA 12. november.

Der har hun en redegjørelse om hvordan Livsgledesykehjem skal fungere. Hun nevner at Drammen er en foregangskommune, der de har sju Livsgledesykehjem og er i prosess med å få sertifisert to til.

Etter det jeg kjenner til har Hamar et sykehjem, som kan være i nærheten av å få en slik sertifisering, med forbehold om at jeg ikke vet hvor strenge regler det er for å oppnå slik sertifisering.

Jeg har bodd i en trygdeleilighet på Prestrudsentret i fem år og tre måneder, og syns det meste fungerer veldig bra. De første årene jeg bodde her, kom det hver mandag en hjemmehjelp og vasket gulvene, la rent tøy på sengen og vasket skittentøyet, tørket og brettet det og stablet det sirlig og fint i skap og skuffer. Det var en ordning jeg var veldig glad for.

En tid senere ble det bestemt av en eller annen økonom at det fikk være nok at vi fikk hjemmehjelp to ganger i måneden. Det er greit nok, for jeg tar vel ingen skade om jeg ligger i det samme sengetøyet i to uker.

Men det vekker mye uro, det at den hjemmehjelperen som har stelt hos meg hele tiden har fått melding om at hun skal flyttes over til en annen jobb.

Jeg skjønner ikke at kommunen kan spare noe særlig mye på slike påfunn, for alle som får hjemmehjelp må betale en bra timebetaling. Det er penger som går rett inn i kommunekassen.

Jeg tror Prestrudsentret kan ligge godt an for å bli sertifisert som Livsgledesykehjem. Men da må kommunen slutte med småligheter som å kutte ned på slik hjelp som her er nevnt som vi har hatt i lang tid.

I Reidun Hageruds artikkel er det presisert at kommunene må inngå et nært samarbeid med frivillige organisasjoner. Det kan jeg trygt bekrefte. For hele tiden jeg har bodd på Prestrudsentret har jeg hatt nær kontakt med både stedets venneforening, og Storhamar Lions-club, og sett på nært hold alt det fantastiske disse menneskene gjør, for å skape trivsel og hygge, og jeg er veldig irritert på at jeg er så handikappet at jeg ikke har noe mulighet for å være til noe hjelp.

Det er bra at det i 2011 ble vedtatt en stortingsmelding nr. 29. som handler om morgendagens omsorg. Og livsglede. Jeg oppfordrer abonnentene til å lese Reidun Hageruds artikkel i lørdagsavisa.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke