hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Kan ikke sammenliknes
Jernbanedebatten

Publisert: 28.jul.2016 04:00
Oppdatert: 28.jul.2016 09:51

Kommentar til Chris W. Castbergs artikkel «Fjordbyen» 22. juli. I Oslo er det ingen strandsone som er frigitt, men kaianlegg og to skipsverft som ble nedlagt. Istedet ble det bygget luksusboliger på Aker brygge med restauranter og barer på bryggeplanet, hvor folk kunne komme og sitte og se utover fjorden.

Det er kun på Sørenga det er blitt badeanlegg i forbindelse med utbygging av området.

På Tjuvholmen er det pr. i dag ikke bygget badeanlegg, kun en grønn flekk som man kan bade fra, om man ønsker. Dette kan ikke sammenliknes med strandsonen til Hamar, som i dag ikke er bebygget.

Derimot vil vi kunne sikre fremtiden, slik at området nær strandsonen ikke blir bebygget, ved å la jernbanen gå i kulvert fra dagens stasjon, under bakken ved 8_metersplanet og videre under Mjøsa for så å gå inn i tunnel frem til Jessnes. Dette vil frigjøre et stort område mot strandsonen fra Vangsveien/Strandgata og nordover til området ved Stortorget.

Jernbanen raserer ikke strandsonen og Koigen, slik man stadig leser i HA. Man vil få en bedre og flottere strandsone og parkanlegg når prosjektet er gjennomført. Her vil JBV bekoste det meste, om man spiller kortene riktig.

Dersom noen av de andre korridorene blir valgt, vil dagens jernbaneområde bli frigitt, og da er det store muligheter for at dagens eier vil bygge ut området med luksusboliger med mjøsutsikt. Korridor Vest vil ikke rasere næringseindommer og privatboliger som korridor Øst og Midt vil gjøre.

Jeg anbefaler å se på forslaget og tegning av traseene som Børresen, Holm, Øygarden og Skipnes hadde i HA mandag 18. juli. De har et fantastisk godt forslag som ikke gjør skade på Hamar slik de andre korridorene vil gjøre. Dersom JBV følger opp dette forslaget, vil vi få et godt strandmiljø, som Hamar kan leve med de neste 100 år.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke