buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Sjusjøen: Massedeponiet ved Sjusjøparken.Foto: Privat
 
Kan ingen stoppe galskapen?
I HA 9. juli blir leserne orientert om at Sjusjøen Utvikling har etablert massedeponi i myrområdet ved Sjusjøparken. Selvsagt uten å søke Ringsaker kommune om tillatelse.

Publisert: 16.jul.2018 14:51
Oppdatert: 16.jul.2018 15:01

Dette deponiet er en miljømessig katastrofe, og det strider mot all vitenskapelig forskning om forvaltning av myrområder i Norge. Som hyttebeboer på Øvre Vassbakken siden 1950-tallet begynner en å skjønne at hyttekommunen Ringsaker har politikere som bryr seg katten om de klima- og miljøutfordringer verden står overfor.

I kommunestyret i Ringsaker har Ap reint flertall, og kan derfor herje som de vil. Ap er, som vi ser av praksis i mange kommuner, slett ikke noe miljøparti, men overlater etableringer og utbygginger til kapitaleiere som setter avkastning foran miljø- og klima. Det må ha gått politikerne hus forbi at myra er naturens egen karbonfanger. Skal vi oppnå målene som er satt i Paris-avtalen må gjenværende myrområder i Norge spares for vettløs utbygging.

Det er vitenskapelig bevist at utslipp fra ødelagte myrer står for en stor del av CO2-utslippene i Norge. Faktisk er det i flere områder i Norge, blant annet på Smøla, etablert forskning der en ser på restaurering av myrer som har vært tatt i bruk til skog- og landbruk. I Indre Østfold, der undertegnede bor, er det vedtatt i flere kommunestyrer at myrområder skal være utsatt for nøye vurderinger, hvis det er aktuelt med aktiviteter i disse områdene. Fylkesmannen i Østfold følger nøye med på forvaltningen av myrer.

Så er mitt spørsmål til miljøavdelingen i Hedmark fylke om de har vært på stedet og sett hva utbyggere på Sjusjøen kan få seg til å gjøre. Når en ser deponiområdet fra den såkalte Trivselsplassen i retning tomta til gamle Sjusjøen Høyfjellshotell, er forholdene slik at en knapt tror hva en ser. Har grunneiere, utbyggere og politikere i Ringsaker forstått hva slike miljøødeleggelser kan skape av omdømmetap ? Eller er det bare kortsiktig penge-tankegang som rår, mens de som er valgt til å bestemme i utbyggingssaker har abdisert?

Er det virkelig ingen miljøpartier igjen i Ringsaker kommunestyre som i det minste kunne forøke å stoppe galskapen som nå rir fjellet i Ringsaker som en mare?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat