Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Holberg: Mor Nille her i skikkelse av Anne Marit Jakobsen. Henrik Rafaelsen har rollen som Erasmus Montanus og Håkon Ramstad rollen som Jesper Ridefogd .
Foto: Morten F. Holm, NTB SCANPIX
 
Kan Mor Nille Flyve?
«Kan Mor Nille flyve?» «Nei». «Kan en sten flyve?» «Nei.» «Ergo er Mor Nille en sten.» (Fritt etter «Erasmus Montanus»).

Publisert: 08.sep.2015 04:00
Oppdatert: 08.sep.2015 12:11

Omtrent slik kan det gå når man konkluderer ut fra feil premisser og resonnementer, som i Holbergs «Erasmus Montanus».

I et leserinnlegg i HA torsdag 3.september trekker styret i Disen Hagebys Vel og styret i Briskebyen velforening slutninger rundt blant andre Hamar Venstres såkalte uansvarlighet i saken om trasévalg i Hamar. Det gjør de ut fra to gale premisser.

Det første er at Hamar Venstre går til valg på korridor øst. Hamar Venstre stemte i juni i år for utredning av korridorene 2 (midt) og 3 (øst). Så vil vi se hvilket av disse to alternativene som anses mest gjennomførbare. Vi går derfor ikke til valg på ett alternativ slik velene feilaktig fremstiller det.

Undertegnede har personlig delt ut program i alle postkasser i Disenområdet. De er tydeligvis ikke lest særlig nøye av styremedlemmene i Disen og Briskebyens velforeninger. Jeg siterer derfor den aktuelle delen: «Hamar Venstre vil bevare strandsonen og Koigen slik at byen åpnes mot Mjøsa – vi sier nei til korridor 1 vest…» Videre står det: «[Hamar Venstre vil] arbeide for en ny jernbanetrasé med stasjon under byen eller ved Vikingskipet».

Det andre premisset velene legger til grunn for Venstres påståtte uansvarlighet er at korridor øst «sannsynligvis blir utsatt på ubestemt tid eller […] aldri vil bli bygget fordi regjeringen prioriterer andre prosjekter». Dette er en påstand fra velenes side, og ikke egnet som et premiss for å stemple andre som «respektløse» og «uansvarlige».

Når det gjelder båndlegging av eiendommer og usikkerhet, har Hamar Venstre stor sympati med både dem som bor i de østre bydelene og dem som vil bli berørt av en vestre trasé, i den form den eventuelt måtte anta. Sakens kjerne er uansett hvordan vi snur og vender på dette og hvor lenge vi diskuterer denne saken, at Hamar Venstre ønsker en jernbanefri strandsone. Vi er overbevist om at dette vil gi oss en unik mulighet til å åpne opp byen for Mjøsa til beste for alle. Det lar seg ikke gjøre med et dobbeltspor samme sted.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke