Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kan noen legge fram dokumentasjon?

Publisert: 08.nov.2018 12:54
Oppdatert: 08.nov.2018 13:19

Jeg ser at ordføreren fortsatt er veldig oppsatt på å få bygget kulturhus i Stangebyen. Begrunnelsen er blant annet at kulturhus har stått på «ønskelista» i mange år. Ser man på utfordringene Stange kommune står foran, med ønsket økt befolkningsvekst, er det vel mange andre utfordringer som må løses før en bygger et symbolbygg i Stangebyen.

Om noen kan legge fram dokumentasjon på hvor i landet et kulturhus har gitt økt aktivitet, flere brukere, bedre kvalitet på kulturlivet så er jeg glad for det. Og ikke minst legge fram dokumentasjon på hvordan økonomien i kulturhusene påvirker kommunenes driftsbudsjetter.

Jeg mener det er bedre å legge til rette for små lokale miljøer, ved å gi gratis leie av lokaler, støtte til utstyr etc. I Stange finnes det allerede et mangfold av ulike frivillige aktiviteter, gi disse enda bedre vilkår og jeg er sikker på at aktivitetene vil blomstre ytterligere. Når det gjelder lokaler for framføring av de lokale produksjonene så er det bra med små/store lokaliteter i kommunen, det er nok å nevne Ottestadhallen (flerbrukshall) Herredsvang, Stangehallen, samfunnshuset i Ottestad, Folkets hus Vallset, Kvennstugua for å nevne noen.

Argumentene med å trekke Riksteateret og andre nasjonale aktører til Stange, er litt søkt når Hamar kulturhus ligger 20 minutter unna, og vil bli en institusjon Stange må konkurrere med, for å få tak i nasjonale aktører. Når en ser på hvilke behov som opptar de aller fleste innbyggerne i kommunen, er det barnehager, skole/utdanning, helse og omsorg, aktiviteter i nærområdene (kultur, idrett, ulike fritidsaktiviteter).

Dette er innbyggernes primærbehov. Når kommunen har løst primærbehovene så kan en bevilge seg de andre godene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke