15. sep
 
Kan spare Hamar for store utbetalinger

0
Publisert: 25.mai.2016 04:02
Oppdatert: 25.mai.2016 04:02

Ankerskogen går i underskudd med mange millioner i året og det er noe alle forstår at det må gjøres noe med. Men dere som styrer og bestemmer må se langsiktig på hva Ankerskogen betyr for Hamar,s befolkning. Vi leser i aviser og tidsskrifter daglig hva fysisk trening betyr for det enkelte menneske. Og leger, fysioterapeuter, kiropraktorer og helsepersonell generelt er alle enige om at bevegelse i vann er noe det mest givene du kan gjøre for kroppen din. Og vi leser også at fysisk trening er bra for nesten alt av å forebygge sykdommer. Ikke bare det fysiske, men også de fleste psykiske sykdommer. Jeg leste her forleden at fysisk trening er viktig for å forebygge slik som dement og andre elder-sykdommer. Ja også mot kreft har det kommet fram til at fysisk trening er av vesentlig betydning.

Nå vet ikke jeg hva en plass på syke/pleie hjem koster den enkelte kommune. Men jeg tipper på at det ikke er småpenger. Kan Ankerskogen være med å spare Hamar kommune for store utbetalinger på lenger sikt, med å minske elder-sykdommer, må dette tas hensyn til.

Jeg har ikke tall på de som er i faresonen og bruker tilbudene Ankerskogen gir, men det må være flere hundre. Og kan vi regne med at 10 til 20 personer trenger hjelp fra kommunen et til fire – fem år senere ved å holde seg i brukbar fysisk form og sparer kommunen for store utbetalinger, må det tas med i regnestykket.

Jeg vet at Friskliv Senior i kommunen arbeider for å bedre den enkeltes helse, men kommunen må også ut og informere. Jeg kan tenke meg at eldrerådet kan gjøre en jobb her opp mot pensjonistforeninger og ellers der elder vanker.

Så, dere som bestemmer, tenk langsiktig når dere setter opp regnestykket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke