17. sep
 
Kan vente litt hvis strandsonen reddes

0
Publisert: 01.jan.2016 04:00
Oppdatert: 01.jan.2016 04:00

Kan vente litt hvis strandsonen reddes

I HA 28.12. blir det påstått av to velforeningsledere at Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar villeder folk med hensyn til når et dobbeltspor kan stå ferdig gjennom Hamar kommune.

Vi har et håp om at Jernbaneverket (JBV) før sommeren 2016 legger frem et forslag til trasé som redder strandsonen i Hamar. Da tror vi også at kommunestyret i Hamar i løpet av høsten vedtar dette. Kommunestyrene i Stange og Ringsaker har bare en korridor å forholde seg til, slik at der vil forhåpentlig prosessen gå relativt greit. Vi har også registrert at JBV har åpnet for å legge fram to forslag, dersom disse i store trekk er like gode. Det blir i så fall meget spennende i høringsrundene.

Dersom det skulle skje, at kommunestyret er uenig med JBV, så vil staten med fylkesmannen og Stortinget overta beslutningsprosessen. Viljen til å bygge ut kollektivnettet i Oslo-regionen er stort og stigende, i takt med miljømessige utfordringer. Vi tror derfor at Stortinget vil tilpasse Nasjonal Transportplan (NTP), slik at vi enten vil se Sørli – Brumunddal ønsket ferdigstilt innen 2024 eller uansett innen 2030.

Om det da skulle bli inntil seks år senere ferdigstilling, så mener vi at det tross alt er bedre hvis løsningen er til beste for byens kommende generasjoner.

For alle i Hamar vil det bli godt å få et endelig vedtak i hvor dobbeltsporet skal gå. Det gjelder ikke bare Briskebyen og Disen, men også Østbyen, sentrum og hele den vestre del av byen. Dette handler nemlig også om byutvikling, ikke bare et dobbeltspor og en stasjonsplassering.

Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke