hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Kapitalisme i rendyrket form
Blåblå eldreomsorg

Publisert: 16.sep.2016 04:01
Oppdatert: 16.sep.2016 10:25

Høyre (H) og Fremskrittspartiet (Frp) driver stadig propaganda for kommersiell privat eldreomsorg. Hvem er slik privatisering best for?

Privatisering av sykehjemsdrift har gitt driverne gode nettoinntekter. Noen konsern vil ikke oppgi hvor mye de tjener, men fortjenestene er betydelige. For dem er størst mulig fortjeneste et hovedkrav. Det er fra våre skattepenger og beboernes innbetalinger at pengene kommer. De burde gå uavkortet til beste for de eldre og syke.

Kommersielle privatiserte sykehjem har som regel de dårligste tariffavtaler og pensjoner for sine ansatte, sammenlignet med kommunalt drevne sykehjem. Privatisert eldreomsorg krever også ekstra byråkrati i kommunene for å kontrollere og sikre kvalitet på omsorgen. Blåblå privatisert eldreomsorg er først og fremst, å utnytte menneskets nytteverdi og ikke dets egenverdi. Formålet er å gi driverne størst mulig utbytte. Dette er kapitalisme i rendyrket form.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke