Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
«Karatreff» på Velferden

Publisert: 24.okt.2016 20:38
Oppdatert: 24.okt.2016 23:31

De er ikke mange, disse gamle menn. Den eldste er 90 – de andre like oppunder. De sitter i et rom på Velferden på Hamar, en times tid hver 14. dag. Og snakker stillferdig om aktuelle saker, som interesserer dem. For tenke kan de, om de er gamle. Og de kan fremdeles snakke. Selv om alt går saktere, når en er blitt gammel. De er stadig oppegående, samfunnsinteresserte, denne lille gruppen.

Som ønskes velkommen av den hyggelige betjeningen på Velferden, som har viet seg til å arbeide for trivsel og velvære for slike gamle. Og, dette koster da så lite, en kopp kaffe og et par snitter. Og så lite brysomt, - annenhver uke bare!

Et annet sted i byen, til Kulturhuset, strømmer barn, ungdom, voksne i sin beste alder til sin underholdning, av alle fasonger. For disse helt friske. Men, dette er kultur, som koster enorme summer for kommunen. Bare anlegget kostet 750 millioner, og driften skjøttes av ikke mindre en 6 -7 personer - heltids.

Karatreff skal etter sigende opphøre ved nyttår. Kommunen må spare penger, det er ikke lenger plass til snitter og kaffe for disse gamle, på budsjettet. Enda de selv bidrar med 50 kroner pr. gang.

Det er valg til kommunestyre hvert 4. år. Foran valgene er det ikke måte på hvor verdig den skal være, behandlingen av alle gamle i byen. På første kommunestyremøte synes løfter alltid å være glemt, allerede! Politikere tenker ikke på at de selv kan bli gamle – enda tiden, den går fort.

Har det med generasjonen å gjøre, - er du 67 + (100 minus) da er du passe’ – frisk eller syk? Okke som? Og kommunepolitikerne, de skjønner de seg mer på småpenger, enn på milliarder?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke