buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KATTE UTE AV SEKKEN: I HA 8. juli slipper Anne-Lise Bakken og Solveig Seemkatten ut av sekken. De skriver: «Vi har full respekt for alle som engasjerer seg, men tror ikke det fører fram å legge seg på en konfrontasjonslinje med den fagetat som er satt til å bygge jernbane her i landet.»
 
Katten ute av sekken
Glansbilde: Helt fra det første offentlige «Folkemøte» på Gregers i Hamar hvor noen arkitekters glansbilde av dobbeltsporet jernbane langs Mjøsa ble presentert, har Jernbaneverket (JBV) forsvart en jernbaneløsning i strandsonen.

0
Publisert: 13.jul.2016 04:00
Oppdatert: 13.jul.2016 08:09

Dette har JBV antakelig gjort i den tro at all motstand – nå som før – ville forstumme. JBV har tilsynelatende ikke fryktet at folket eller de folkevalgte ville manne seg opp til å trosse den administrative «makta».

Jeg vet ikke hvor mange ganger JBV har gitt blaffen i vedtak gjort av Hamars folkevalgte politikere. Men jeg var selv til stede på formannskapsmøte i Hamar 26. mars i 2014 hvor rådmannens forslag om ikke å utrede andre alternativer – som jernbanestasjon ved Vikingskipet – ble nedstemt.

Når JBV i all sin maktarroganse vel to år senere nå har lagt fram sitt endelige forslag til jernbaneløsning uten et østalternativ med jernbanestasjon ved Vikingskipet, er dette nok en krenkelse av lokaldemokratiet.

Det er rett og slett et bevis på at JBV opptrer i strid med de verdier demokratiet er tuftet på – nemlig de folkevalgtes styringsrett.

Men de opprørstendenser vi nå ser – sist ved protestsamlingen på Koigen 22. juni – mot JBVs dobbeltspor langs Mjøsa, kan tyde på at folkeviljen vinner fram. Og folkets massive protest ledet an av ungdom som vil bevare byens vakre strandsone, har tydeligvis skremt JBV og dets støttespillere.

De vil nå tydeligvis mane JBV-motstanderne til lydighet. Først ut er aksjonsgruppa «Dobbeltspor snarest» med Annelise Bakken (Ap) og Solveig Seem (H) i spissen.

I HA 8. juli slipper de to damene katten ut av sekken. De skriver: «Vi har full respekt for alle som engasjerer seg, men tror ikke det fører fram å legge seg på en konfrontasjonslinje med den fagetat som er satt til å bygge jernbane her i landet.»

Den neste som beveger seg ut på «demokratiets glattis», er Hamar Arbeiderblad. HA slipper JBV-sjef Sverre Setvik til på første side (1.7) for å temme opprørerne. Setvik sier han er «Bekymret for lokaldemokratiet» og at det er «Et tøft debattklima på Hamar.»

HA følger opp med en leder (4.7) hvor man synes synd på tidligere Ap-ordfører Morten Aspeli som «ikke har orket å flagge sitt standpunkt i jernbanedebatten på Facebook».

Jeg er absolutt enig i at vi bør ha et godt debattklima. Men det er ikke i demokratiets favør at sterke allianser mellom offentlige forvaltningsetater og pressen temmer folkets raseri. Sinne skaper engasjement og tenner debattgnisten. Det hindrer at et sløvhetens slør brer seg og at den administrative «makta» vokser uhemmet

Det som nå trengs er at folkeopprøret vedvarer. Dersom JBV-motstanderne blir sinte nok – som fuglene i filmen «Angry Birds» – vinner de fram.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat